Зараз багато експертів та блогерів повідомляють, що консервація шкідлива для здоров'я. Але це не зовсім так. Домашні консервовані овочі та фрукти не несуть у собі зла, оскільки містять багато клітковини.
Як зробити консервацію здоровішою
розповіла в Instagram кулінар Дар'я Дорошкевич.
Чому консервація не шкідлива
Дар'я повідомила, що навесні закінчила курс у медичній школі Гарварда, де запевняють, що немає нічого поганого у домашній консервації.
Що важливо знати:
- домашня консервація, зроблена вами, склад якої ви знаєте - це найкращий варіант
- контролюйте кількість цукру та оцту, солі, яких іноді дуже багато в рецептах
- є нефільтровані оцти, які почали продавати в українських магазинах
- контролюйте кількість олії в консервації, тому що іноді її дуже багато, що значно підвищує калорійність.
"Тому просто варто думати про те, скільки олії, цукру та солі в рецепті. І який оцет ви використовуєте. І спокійно вживати в їжу овочі взимку у вигляді консервації", - резюмувала експерт.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-08-2023, 00:15
0
1 731