Ось як треба зберігати каву, щоб вона не втрачала запах і смак: секрети від експертів

новини / Лайфхаки
942
0

Кава при неправильному зберіганні швидко втрачає свої смакові якості. Аби не переводити продукт й максимально довго насолоджуватись цим напоєм, треба дотримуватись кількох правил.

Про те, як правильно зберігати каву, розповіли на сторінці Yaskrava kava в Instagram.



Через які фактори кава може втратити смак


"Що ж здатне вплинути на свіжість і, відповідно, на смак та аромат кави? Найбільш руйнівний вплив на свіжообсмажену каву має повітря, волога, тепло і світло", - говорять експерти.

Вони пояснюють, яка тара здатна забезпечити найкращий захист смаковим якостям кави.

Пакети


Фольговані пакети із зіп-замком та клапаном, в яких ви купуєте зерна, підходять для зберігання кави найкраще.

Такі пакети мають наступні переваги:
- не можуть передати каві ніяких запахів, а це дуже важливо
- не пропускають повітря і завдяки наявності клапана дозволяють газам вільно виходити зі свіжих зерен назовні
- пакет можна скрутити, вилучивши з нього зайве повітря
- забезпечують захист від світла та вологи

Банки


Менш надійний, але прийнятний варіант - це керамічні та скляні банки. Вони так само не передають каві запахів та захищають зерна від вологи.

Тут важливі наступні характеристики:
- вони повинні мати щільно прилеглу кришку з силіконовою прокладкою, щоб та не впускала повітря всередину
- для банки зі скла важливо, щоб вона була або непрозорою, або постійно зберігалася в темному місці

Основний недолік банок - разом з кавою ви закриваєте невелику кількість повітря, тому окислювальні процеси всередині все ж таки тривають. Втім, це не настільки серйозний фактор, щоб відмовитись від банок.

Пластмасові та металеві контейнери


Пластмасові контейнери - не найнадійніший варіант. Жерстяні банки із герметичною кришкою підійдуть краще для зберігання кави.

Не зберігайте каву у холодильнику


Ніколи не зберігайте каву у холодильнику - це непридатне для нього неї місце. Захистити кавові зерна від вологи та сторонніх запахів у холодильнику неможливо. Коли ви відкриєте посудину з кавою, яка була у холодильнику, за кімнатної температури на каві утвориться конденсат, який потім вберуть зерна і зіпсуються.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Хвороби та військова служба: хто може отримати звільнення від мобілізації
Знищили понад 1500 окупантів: за минулу добу на фронті - 223 боєзіткнень, - Генштаб
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
Два буковинські села без газу та весняна посівна кампанія: головні новини минулої доби
Планові знеструмлення: де на Буковині 30 березня не буде світла
Погода на Буковині 30 березня
Як поливати орхідею, щоб квіти були цілий рік: садівники назвали найкращий метод
Допомагають відростити довге волосся. 9 продуктів з високим вмістом біотину

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм