RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Чернівецька ОВА висловила офіційну позицію щодо ситуації із застосуванням санкцій до ТОВ "Машзавод".

Про це йдеться на сайті ОВА, пише molbuk.ua



"Вся політика держави спрямована на те, щоб Україна вистояла у боротьбі з ворогом, відвоювала свої території, стала повноправним членом Європейської спільноти. Саме над цим сьогодні працюють усі: Президент, Верховна Рада, Уряд і виконавча влада на місцях. Це об’єднання зусиль усіх політичних, бізнесових кіл, громадськості у протистоянні росії, забезпечення ефективного тилу для наших воїнів.

Як тилова область, Буковина прийняла у себе релокований бізнес з постраждалих регіонів, Чернівецька ОВА і керівництво громад допомагає підприємствам адаптуватися до роботи в нових умовах. Так само вболіває і за наші, буковинські, підприємства, адже це робочі місця, наповнення бюджету, розвиток області.

На підставі пропозицій Служби безпеки України від 12.03.2022 р., згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 19.10.2022 "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", введеного в дію Указом Президента України від 19.10.2022 № 726/2022, до ТОВ "Машзавод" застосовано санкції.

Відповідно до частини 5 Закону України "Про санкції" рішення про скасування санкцій приймається органом, що прийняв рішення про застосування відповідно до цього Закону, у разі якщо застосування санкцій привело до досягнення мети їх застосування.

22 листопада 2022 року Чернівецька обласна державна адміністрація (обласна військова адміністрація) звернулася листами від 22.11.2022 року № 01.26/11-1881 та № 01.26/11-1880 до КМУ та Ради національної безпеки і оборони України з проханням опрацювати підстави включення ТОВ "Машзавод" до переліку юридичних осіб, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), та у разі їх недостатньої обґрунтованості ініціювати питання щодо виключення ТОВ "Машзавод" із санкційного списку, підтвердити досягнення мети накладення санкцій.

Міністерство економіки України листом від 15.12.2022 № 4422-07/79835-06 повідомило, що питання скасування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), застосованих до ТОВ “Машзавод”, розглянуто на тринадцятому засіданні Міжвідомчої робочої групи 25.11.2022 року, на якому було рекомендовано Службі безпеки України здійснити аналіз та оцінку досягнення мети застосування санкцій до ТОВ “Машзавод”.

Служба безпеки України листом від 22.12.2022 № 75/5/7/2-3459 повідомила, що відповідно до пункту 2 частини першої статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації" детальні відомості щодо підстав включення ТОВ "Машзавод" до санкційного списку не можуть бути розголошені.

28 січня 2023 року начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк звернувся до Президента України з проханням зняти з підприємства ТОВ “Чернівецький машзавод” санкції.

Також 20 січня 2023 року Чернівецькою обласною державною адміністрацією (обласною військовою адміністрацією) направлено лист від 20.01.2023 року № 01.26/16-81 Національному банку України з запитом розглянути можливість відновлення роботи підприємства по розрахункових рахунках, для забезпечення безперебійної виробничої діяльності, оплати супутніх послуг, сплати податків, а також виплати заробітної плати працівникам.

Національний банк України листом від 02.02.2023 № 25-0005/7291 повідомив, що обсяг санкцій, застосованих до ТОВ "Машзавод", зокрема "запобігання виведенню капіталів за межі України" та "зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань", не перешкоджає виконанню ТОВ "Машзавод" власних економічних та фінансових зобов’язань, зокрема і щодо виплати заробітної плати.

Відповідне роз’яснення щодо застосування санкцій Національний банк надавав обслуговуючому банку ТОВ "Машзавод", внаслідок чого було розблоковано можливість виплачувати заробітну плату.

27 березня 2023 року Чернівецька обласна державна адміністрація (обласна військова адміністрація) листом № 01.26/6-588 повторно звернулася до Першого Віце-прем’єр-міністра - Міністра економіки України Юлії Свириденко щодо скасування спеціальних економічних та інших", - йдеться у відповіді ОВА.

Раніше очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк сказав у коментарі molbuk.ua, що звинувачення на його адресу з боку директора "Машзаводу" Віктора Сідляра - це перехід на особистості.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
15-06-2023, 13:48
Коментарів 6 Переглядів 1 845

Теги -
Hаписав: Гість Олексій, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 14:22
В новині:
Які всі білі і пухнасті...Всі все зробили , а результату - нуль! Складається враження, що місто та область не зацікавленні у роботі Машзаводу. Перекидають один з одного відповідальність, замість того , щоб якось конкретно повпливати...

Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 14:23
В новині:
28 січня 2023 року начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк звернувся до Президента України з проханням зняти з підприємства ТОВ “Чернівецький машзавод” санкції.

саме важливе звернення, а саме до президента виявилося УСНИМ і при цьому ЗАОЧНИМ - в момент вимовляння слів президент не факт що слухав у той момент або пізніше, керівник ВЦА говорив у камеру, таке звернення ще менш надійне ніж телефонна розмова.

Hаписав: Надія, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 14:28
В новині:
27 березня 2023 року Останнє звернення.Сьогодні 15 червня. А на всі попередні звернення, листи жодної відповіді? Які у Вас, пане Руслане, в подальшому плани стосовно машзаводу?

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 14:37
В новині:
А де рішення РНБОУ на яке Запаранюк посилався на брифінгу 28.01.2023р.? А далі які будуть дії, це питання не потрібно вирішувати?

Hаписав: Віктор, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 14:39
В новині:
Роз'яснення що до обвинувачень в бік ОВА ми прочитали.Як і де можна отримати відповідь на одне єдине питання САНЦІЇ ВІД РНБО ЗНЯТІ А КОЛИ БУДУТЬ ЗНЯТІ ОСТАТОЧНО

Hаписав: Alla, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:35
В новині:
...Руслан Запаранюк провів численні особисті зустрічі та комунікації з РНБО, КМУ, Офісом Президента з питання зняття санкцій...

Ну так ще раз організуйте, пане губернаторе, особисту зустріч пана Сідляра та за Вашої участі з цими структурами для остаточного вирішення зняття санкцій, це ж в Ваших силах.


Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися

Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.