Готують у Карпатах вже не одне століття: як приготувати мандибурченик із сиром

новини / Новини України / Смачні рецепти
1 563
0

Гуцульська страва мандибурченик дуже давня і її готують вже не одне століття. Рецепт постійно доповнюють та адаптують до сучасних продуктів, але смак цієї страви просто неймовірний. Готувати її дуже просто та інгредієнти для неї потрібні дуже прості.

Як приготувати мандибурченик із сиром, розповіли у You-Tube-каналі "Карпатські шкварки".



Що вам знадобиться

Картопля - 1,5 кг
Цибуля - 400 г
Сметана 150 г +2 г соди
Яйце - 3 шт.
Рослинна олія – 2 ст. ложки
Сіль – 0,5 ст. ложки
Перець – 0,5 ч. ложки
Сир - 250 г

Як готувати мандибурченик

Чистимо картоплю та цибулю, потім натираємо овочі на дрібній тертці. Можна також скористатися комбайном або м'ясорубкою. Змішуємо картоплю та цибулю в одній мисці. Добре все перемішуємо.

Соду додаємо до сметани та добре перемішуємо. Яйця збиваємо в окремому посуді вінчиком або вилкою до однорідної маси. А потім додаємо до овочів.

Солимо і перчимо, і все добре перемішуємо. Наприкінці додаємо 2 столові ложки олії. І знову все добре перемішуємо.

Форму для мандибурченика змащуємо смальцем або олією. Половину маси виливаємо у форму, вирівнюємо. Не турбуйтеся, що картопля дала багато соку - при випіканні він загусне.

Сир трохи підсолюємо та розкидаємо зверху, по шару овочів. А потім ложкою обережно викладаємо другу частину картопляної суміші.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 1 годину і 20 хвилин. Час можна збільшити, якщо ваш мандибурченик має більшу товщину. Подавати на стіл можна зі сметаною.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
8 332
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 955
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 660
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 970
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 760
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 603
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 602
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 585
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
2 266
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 260


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.