RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Неодноразово було доведено, що те як і що ми їмо прямо пропорційно впливає на стан нашого організму. Певні щоденні дії можуть призводити до неочікуваних негативних наслідків, тому за своїми харчовими звичками варто стежити.

Про це розповіли на сайті Eat This Not That.



Ви споживаєте забагато цукру
Насамперед розберімося, про який саме цукор йдеться. Цукри, що містяться у фруктах і ягодах та молочних продуктах, тут ні до чого. А от цукор із солодощів, у напоях приносить шкоду вашому тілу.

Дослідження показують, що додавання цукру неминуче призводить до збільшення ваги та підвищення ризику розвитку діабету II типу, серцево-судинних захворювань і деяких форм раку.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує чоловікам споживати менш як 36 грамів цукру на день, а жінкам - менше ніж 25 грамів.

Ви з'їдаєте забагато за один раз
Якщо ви коли-небудь відчували проблеми з травленням, це могло бути тому, що ви з'їли занадто багато їжі. Крім того, вживання великих порцій за раз сприяє споживанню надлишкових калорій, що може призвести до ожиріння.

Щоб уникнути цих ускладнень, намагайтеся приділяти їжі принаймні 15-20 хвилин. Уповільнення темпу прийому їжі дає травній системі час, щоб зрозуміти, чи наситилась вона.

Ви їсте занадто пізно
Дослідження свідчать про те, що харчування в певні проміжки часу сприяє покращеній роботі травної системи. Намагайтеся не їсти протягом двох годин до того, як лягаєте спати.

А якщо відчуваєте голод, оцініть, як ви харчувалися протягом дня та зробіть висновки, де вам не вистачило поживності.

У вашому раціоні мало клітковини
Якщо ви не споживаєте цільнозернові, бобові, фрукти та овочі, ви не отримуєте достатньо клітковини. Клітковина "годує" здорові бактерії у вашому кишківнику та знижує рівень холестерину в крові.

Щоб збільшити споживання клітковини, додавайте фрукти чи овочі до кожного прийому їжі та перекусів, замініть оброблені злаки на цільнозернові та горіхи або насіння.

Ви їсте лише їжу тваринного походження
Рослинні жири, які містяться в горіхах, насінні та олії, насправді мають багато переваг для здоров'я. Насичені жири найчастіше зустрічаються в продуктах тваринного походження, таких як червоне м'ясо, молочні продукти та яйця, і можуть мати негативний вплив на вашу серцево-судинну систему.

Щоб зменшити кількість насиченого жиру в раціоні, обирайте нежирні шматки м'яса та відрізайте видимий жир. Ви також можете збільшити споживання риби, щоб принести користь серцю.

Ви п'єте занадто кислі напої
Надто кислі продукти, як-от газована вода та кава, можуть погіршити стан зубів. Навіть кислі фрукти та сухофрукти можуть мати подібний вплив. Щоб зменшити ризик, не їжте та не пийте кислі продукти та напої протягом дня.

Ви не враховуєте баланс БЖВ
Йдеться про приблизно однакову кількість білків, жирів і вуглеводів. Якщо ви снідаєте пластівцями, то це аж ніяк не ідеальний баланс поживних речовин. Збалансована їжа містить різноманітні поживні речовини, які підтримують системи організму.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
8-05-2023, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 846


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.