RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Фото з фб-сторінки Юрія Аксенина

Громадський активіст і син Героя Небесної Сотні Юрій Аксенин пікетував територію Києво-Печерської лаври. Він розповів, що московська церква відмовлялася провести службу за його батька - Героя Небесної Сотні Василя Аксенина.

Про це йдеться у відеосюжеті 5 каналу, пише molbuk.ua



Юрій Аксенин разом із однодумцями тримав плакат, на якому були дві різні світлини. На першій головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний вручає нагрудний знак "За сприяння війську" предстоятелю Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

На другій - президент Росії Владімір Путін нагороджує митрополита Московської церкви в Україні Онуфрія державною нагородою РФ – орденом Дружби.

"Ось і вся різниця", - так промовисто був підписаний банер.

"Верховний головнокомандувач вручає нагороду нашому духовному головнокомандувачу - це я про верхню картинку говорю. Це достойна нагорода. Знизу ми бачимо нашого ворога, який вручає лідерові наших ворогів також нагороду. Тому віряни, які приходять сюди, мають зрозуміти ціну підтримки цієї церкви, - зазначив Юрій Аксенин.

Він також розповів, що московська церква відмовлялася проводити службу за його батька Василя Аксенина.

"Мій батько був поранений 20 лютого і помер 12 березня (2014 року - ред.). Я як вірянин ходив до багатьох церков і просив, щоби правили службу за здоров'я мого батька. І, на превеликий жаль, лише тоді зрозумів різницю між українською та московською церквами, коли московська церква навіть відмовлялася провести службу.

Я - голова громадської організації, яка об'єднує родини 98 Героїв України, і я можу сказати, в який день, в якій області і в якій церкві відмовляли. Ціна боротьби за незалежність нашої держави - це ціна життя мого батька і сотень тисяч таких, як він, які борються ціною свого життя за те, щоби ворогів на нашій землі не було", - додав Юрій Аксенин.



Як відомо, чернівчанин, Герой Небесної Сотні Василь Аксенин був важко поранений у Києві під час розстрілу демонстрантів цього дня 2014 року. Герой помер від отриманих травм у Польщі, де він перебував на лікуванні.



Передісторія

10 березня стало відомо, що Києво-Печерська лавра розриває договір про оренду будівель із УПЦ МП і вимагає звільнити приміщення.

29 березня УПЦ МП мала покинути Києво-Печерську лавру. На території заповідника зібралися віряни, відбулася літургія, також представники патріархату подали позов до суду через розірвання договору про оренду заповідника. У Мінкульті ствердили, що допоки Господарський суд не ухвалить рішення про забезпечення клопотання УПЦ МП, її представники не мають правових підстав перебувати на території Лаври.

30 березня стало відомо, що комісії Мінкульту, яка мала перевірити дві будівлі Лаври, перешкоджають віряни: представники УПЦ МП не залишили заповідник, а митрополита Павла викликали до СБУ. Також УПЦ МП все-таки провела в Києво-Печерській лаврі службу. Також митрополит московської церкви Павло Лебідь намагався вибити мікрофон в кореспондентки Еспресо. Поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів біля Лаври.

30 березня Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову УПЦ МП до заповідника "Києво-Печерська лавра" щодо незаконності одностороннього розірвання договору. Також цього дня уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження 2013 року про передачу в безоплатне користування монастиря УПЦ МП будівель і споруд Києво-Печерської лаври.

Пізніше митрополит московської церкви Павло Лебідь заявив, що слідчі СБУ вручили йому підозру. Настоятель чоловічого монастиря церкви Московського патріархату, що до 29 березня мав договір із Національним заповідником "Києво-Печерська лавра", митрополит Павло (Петро Лебідь) підозрюється у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні російського збройного вторгнення до України. Згодом йому присудили два місяці домашнього арешту.

Уранці 19 квітня Комісія МКІП з приймання-передачі держмайна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" провела необхідні роботу. Віряни УПЦ МП перешкоджали, а потім намагалися потрапити в опечатаний корпус.

20 квітня прибічники УПЦ МП знову спробували перешкодити роботі комісії на території Лаври.

21 квітня Комісія Міністерства культури та інформаційної політики оглянула та опечатала Братський корпус на Ближніх печерах Києво-Печерської лаври.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
22-04-2023, 23:18
Коментарів 0 Переглядів 3 134

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.