У "кулінарному арсеналі" кожної господині має бути універсальний рецепт рибної запіканки.
Ця страва точно сподобається поціновувачам риби, особливо коли витрачати безліч часу на приготування не дуже хочеться.
Розпочнемо із беззаперечного плюса цієї страви - бюджетності. Насправді, для приготування рибної запіканки ви можете обрати будь-яку улюблену рибу, але враховуйте, що кістлява річкова риба не підійде. Якщо бюджет обмежений, вам підійте рибна запіканка з мінтаю, а якщо гроші не проблема, оберіть більш дорогу рибу, зокрема лосося чи форель. Варіацій багато на будь-який гаманець.
Рибна запіканка з картоплею - секрет британського fish pie
Впевнені, що рибна запіканка класична багатьом з вас вже приїлася, тому пропонуємо британську варіацію цією страви. Такою вишуканою запіканкою ви здивуєте не тільки рідних, але й гостей. Це вдалий варіант для тих, кому подобається рибна запіканка в духовці з картоплею.
Для приготування знадобиться:
філе морської риби - 500 грам;
цибуля ріпчата - 1 шт;
вершкове масло - 45 грам;
консервована кукурудза - 50 грам;
картопля - 500 грам;
сир Чеддер - 100 грам;
яйце - 1 шт;
сіль - за смаком;
цукор та білий мелений перець - по щипці;
молоко - 400 мл;
борошно - 25 грам.
Розпочнемо із соусу. Для цієї запіканки ідеально підійде класичний бешамель. У сотейнику з товстим дном розтопіть 25 грам масла та додайте борошно. Помішуйте до зарум'янення борошна, додайте молоко поступово та інтенсивно розмішуйте вінчиком до загустіння.
В іншому сотейнику розігрійте 20 грам масла, додайте нарізану півкільцями цибулю, посоліть до смаку й додайте щіпку цукру. Доведіть до карамелізації цибулі.
Тим часом відваріть картоплю, потовчіть та додайте половину натерого сиру, яйце, сіль за смаком, перемішайте. Рибу наріжте середніми кубиками.
Бешамель змішайте з цибулею, рибою та кукурудзою, додайте перець і почніть формувати запіканку. Для цього форму для запікання змастіть тонким шаром масла, перекладіть рибно-овочеву масу, зверху викладіть картопляне пюре та розрівняйте. Помістіть запіканку у розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте страву 35-40 хв, доки верх не підрум'янеться. Потім посипте її рештою натертого сиру і залиште ще на 5 хв.
Ідеально подавати теплою із легким салатом зі свіжої зелені. Нехай смакує
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-04-2023, 01:15
0
1 134