Секрети випікання пасок: як уникнути помилок

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
8 509
0

Випікання пасок - доволі складний, але цікавий процес, який передбачає знання деяких нюансів. Адже через прикрі помилки ваша випічка, як і настрій, можуть бути просто зіпсовані.

Що не можна робити, коли печете паску - в матеріалі далі.



Продукти з холодильника чи навпаки - гарячі

Найчастіше паску печуть на основі дріжджового тіста. А дріжджі не люблять, ані холодного, а ні тим паче - гарячого.

Щоб не зіпсувати тісто, дістаньте продукти з холодильника заздалегідь, а рідину, в якій будете розчиняти дріжджі (наприклад, молоко) підігрійте до теплого стану.

Паска пригорає

Таке може статися, якщо поставити паску в нерозігріту духовку. Різка зміна температури може призвести до пригорання. Обов'язково розігрійте заздалегідь духовку і змастіть форму (якщо вона не паперова) олією. На дно металевої форми краще застелити пергамент.

Якщо ви помітили, що підгорає верх паски, а всередині вона ще не пропечена, зменшіть температуру випікання градусів на 20 і прикрийте верхівку паски фольгою.

Ви не можете дістати паску з форми

Зараз існує багато варіантів форм для випікання паски: паперові, з яких не потрібно діставати, силіконові, роз'ємні металеві.

Якщо таких нема, або ж ви звикли пекти у металевих мисочках чи нероз'ємних формах, обов'язково змащуйте все олією, в тому числі і пергамент - про всяк випадок.

Верхівка паски "падає"

Ідеальна температура для тіста - 25 градусів. Стежте, щоб не було холоду, протягів, різких гучних хлопків, інакше тісто в формах може підходити і падати.

Або ще гірше - паска впаде в духовці і вийде з "ямою" посередині. Щоб такого не сталося, ставте пектися в добре розігріту духовку.

Ви випікаєте "на око"

Важливо точно знати, скільки часу потрібно на випікання. Інакше паска може так і залишитися напівсирою всередині.

Наприклад, кілограмова паска печеться не менше 45 хвилин, паска масою 1,5 кг - 1 годинуа, двокілограмова - півтори години.

Ви недостатньо вимісили тісто

Якщо ви полінувалися і не вимісили до стану, коли тісто починає відлипати від стінок посуду і від рук, паска може не вийти легкою і повітряною.

Тому обов'язково добре просійте борошно і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане бути липким або буде липким зовсім трішки.

Глазур не хоче застигати

Паска пропеклася ідеально, а глазур залишилася липкою. Щоб такого не сталося, протягом 5-10 хвилин охолодіть в морозильній камері яйце. Потім відокремте білок від жовтка, і збивайте міксером на невеликій швидкості (поступово її збільшуючи) до тих пір, поки не зникнуть бульбашки. Потроху додайте в яєчну масу півсклянки цукрової пудри і дрібку лимонної кислоти для блиску глазурі. Крем повинен вийти щільним і густим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
8 332
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 955
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 660
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 970
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 760
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 603
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 602
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 585
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
2 266
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 260


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.