Смачні та легкі у приготуванні фучки з квашеної капусти за давніми традиціями лемківської кухні

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
2 045
0

Давня українська кухня багата на різні цікаві рецепти страв, які зараз стали дуже рідко готувати. Однак така їжа неймовірно смачна, корисна та дуже легка у приготуванні.

Як приготувати фучки за традиціями лемківської кухні розповіла фуд-блогер Наталія Машика.



Що таке фучки

Це коржики або оладки із квашеної капусти. Зазвичай вони подаються як додаток до перших страв. А ще їх можна їсти як окрему страву – наприклад, із грибним соусом.

Що вам знадобиться:

Квашена капуста – 250 г
Борошно - 200 г
Молоко – 250 мл
Цибуля - 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Сіль - щіпка
Цукор - ½ ч. ложки
Сода - ¼ ч. ложки
Олія для смаження

Як приготувати фучки?

У мисці з'єднайте яйця, сіль, цукор і добре збийте - до однорідного стану. Борошно просійте в окремий посуд, додайте соду. Потім змішайте її з яйцями.

Маса вийде дуже густа, тому потрібно вливати молоко частинами та помішувати, щоб досягти однорідності.

Квашену капусту покладіть у друшляк і дайте стекти рідині, потім трохи відіжміть, щоб прибрати вологу. Цибулину наріжте дрібно.

Додайте капусту і цибулю в готове тісто. Ретельно перемішайте та дайте постояти 20 хвилин.

Розігріваємо сковороду на вогні, додаємо олію для смаження. Фучки викладаємо на сковороду ложкою і смажимо золотистого кольору з двох сторін.

Готові фучки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Потім викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною чи грибним соусом. Зверху можна посипати зеленню.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Завтра на Буковину на щиті повернеться захисник Петро Сидоряк
7 978
Що буде з вимкненнями світла: важливі питання про ситуацію з електрикою на Буковині
7 058
Чернівчан закликають провести в останню земну дорогу полеглого воїна Олександра Лисенка
6 248
Служив ще з часів АТО: що відомо про відважного захисника з Буковини Валентина Січкаря
5 855
Як часто завтра, 11 листопада, вимикатимуть світло: в Укренерго розповіли
5 609
Чому на Буковині надовго вимикають світло: в обленерго дали відповідь
5 074
У школі на Буковині учень побив однокласника: Омбудсмен назвав інцидент неприпустимим
4 521
Скільки завтра будемо без світла: графік відключень на Буковині 11 листопада
4 125
Яка ситуація зі світлом сьогодні на Буковині: знову оновили графік знеструмлень
3 710
НАБУ оприлюднило частину записів у масштабній корупційній справі в енергетиці
3 388

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.