Давня українська кухня багата на різні цікаві рецепти страв, які зараз стали дуже рідко готувати. Однак така їжа неймовірно смачна, корисна та дуже легка у приготуванні.
Як приготувати фучки за традиціями лемківської кухні розповіла фуд-блогер Наталія Машика.
Що таке фучки
Це коржики або оладки із квашеної капусти. Зазвичай вони подаються як додаток до перших страв. А ще їх можна їсти як окрему страву – наприклад, із грибним соусом.
Що вам знадобиться:
Квашена капуста – 250 г
Борошно - 200 г
Молоко – 250 мл
Цибуля - 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Сіль - щіпка
Цукор - ½ ч. ложки
Сода - ¼ ч. ложки
Олія для смаження
Як приготувати фучки?
У мисці з'єднайте яйця, сіль, цукор і добре збийте - до однорідного стану. Борошно просійте в окремий посуд, додайте соду. Потім змішайте її з яйцями.
Маса вийде дуже густа, тому потрібно вливати молоко частинами та помішувати, щоб досягти однорідності.
Квашену капусту покладіть у друшляк і дайте стекти рідині, потім трохи відіжміть, щоб прибрати вологу. Цибулину наріжте дрібно.
Додайте капусту і цибулю в готове тісто. Ретельно перемішайте та дайте постояти 20 хвилин.
Розігріваємо сковороду на вогні, додаємо олію для смаження. Фучки викладаємо на сковороду ложкою і смажимо золотистого кольору з двох сторін.
Готові фучки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Потім викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною чи грибним соусом. Зверху можна посипати зеленню.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram