Ніжна сирна паска без випікання за рецептом Клопотенка: вам точно сподобається!

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
1 087
0

Уже 16 квітня українці святкуватимуть Великдень, тому господині й господарі активно готуються до важливої дати. Найголовніша страва на столі - це, звісно, паска. У кожної хазяйки є свої секрети приготування, що робить святкову випічку неповторною.

А відомий кулінар Євген Клопотенко у відео на своєму каналі розповів рецепт сирної паски без випікання.



Що потрібно для сирної паски
Для приготування цієї варіації візьміть:
700 грамів кисломолочного сиру  9%
350 мл вершків не менше 33% жирності 
5 жовтків 
150 грамів цукру 
10 грамів ванільного цукру 
100 грамів вершкового масла 85,2%
1 лимон (цедра)
50-75 грамів смаженого мигдалю 
дрібка солі 

Молочні продукти обирайте якісними та не економте на них, адже саме вони - запорука вдалої пасочки. За потреби кисломолочний сир можна перетерти через сито, щоб досягти потрібної вам консистенції.

Беремося за приготування
Дістаньте масло з холодильника за декілька годин до початку приготування. Йому потрібен час, аби розм'якшитись. Перетріть кисломолочний сир через сито або ретельно перебийте блендером.

Відділіть жовтки від білків. З'єднайте в мисці їх із цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Добре перетріть усе віничком до білого кольору. Якщо хочете солодшу паску, то додайте більше цукру на цьому етапі.

Налийте в сотейник вершки та прогрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи до появи пари над поверхнею. Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте віничком. Поверніть отриману суміш у сотейник. 

Варіть вершки із жовтками на маленькому вогні, доводячи її до легкого загустіння. У вас повинна вийти консистенція рідкої сметани. 

Повернімося до сирної маси. Додайте до неї заварені жовтки та розм'якшене вершкове масло. Перемішайте все та за бажанням додайте дрібно натерту цедру одного лимона.

Решту вершків збийте міксером до щільних стійких піків. Дуже обережно вмішайте вершки в сирну масу за допомогою силіконової лопатки. 

Порубайте обсмажений мигдаль та додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися.

У форму викладіть марлю, складену в чотири шари. Перекладіть у неї сирну масу. Використовуйте пасківник заввишки 15 см. Злегка утрамбуйте сирну масу й закрийте марлею. 

Установіть форму на тарілку, зверху викладіть ще одну та встановіть банку з водою, аби вона притиснула тісто, або покладіть щось інше, важке. Поставте в холодильник щонайменше на 6 години для застигання, краще - на ніч.

Готову сирну паску прикрасьте за власними вподобанням. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
8 332
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 955
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 660
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 970
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 760
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 603
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 602
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 585
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
2 266
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 260


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.