RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ніжна сирна паска без випікання за рецептом Клопотенка: вам точно сподобається!


Уже 16 квітня українці святкуватимуть Великдень, тому господині й господарі активно готуються до важливої дати. Найголовніша страва на столі - це, звісно, паска. У кожної хазяйки є свої секрети приготування, що робить святкову випічку неповторною.

А відомий кулінар Євген Клопотенко у відео на своєму каналі розповів рецепт сирної паски без випікання.



Що потрібно для сирної паски
Для приготування цієї варіації візьміть:
700 грамів кисломолочного сиру  9%
350 мл вершків не менше 33% жирності 
5 жовтків 
150 грамів цукру 
10 грамів ванільного цукру 
100 грамів вершкового масла 85,2%
1 лимон (цедра)
50-75 грамів смаженого мигдалю 
дрібка солі 

Молочні продукти обирайте якісними та не економте на них, адже саме вони - запорука вдалої пасочки. За потреби кисломолочний сир можна перетерти через сито, щоб досягти потрібної вам консистенції.

Беремося за приготування
Дістаньте масло з холодильника за декілька годин до початку приготування. Йому потрібен час, аби розм'якшитись. Перетріть кисломолочний сир через сито або ретельно перебийте блендером.

Відділіть жовтки від білків. З'єднайте в мисці їх із цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Добре перетріть усе віничком до білого кольору. Якщо хочете солодшу паску, то додайте більше цукру на цьому етапі.

Налийте в сотейник вершки та прогрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи до появи пари над поверхнею. Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте віничком. Поверніть отриману суміш у сотейник. 

Варіть вершки із жовтками на маленькому вогні, доводячи її до легкого загустіння. У вас повинна вийти консистенція рідкої сметани. 

Повернімося до сирної маси. Додайте до неї заварені жовтки та розм'якшене вершкове масло. Перемішайте все та за бажанням додайте дрібно натерту цедру одного лимона.

Решту вершків збийте міксером до щільних стійких піків. Дуже обережно вмішайте вершки в сирну масу за допомогою силіконової лопатки. 

Порубайте обсмажений мигдаль та додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися.

У форму викладіть марлю, складену в чотири шари. Перекладіть у неї сирну масу. Використовуйте пасківник заввишки 15 см. Злегка утрамбуйте сирну масу й закрийте марлею. 

Установіть форму на тарілку, зверху викладіть ще одну та встановіть банку з водою, аби вона притиснула тісто, або покладіть щось інше, важке. Поставте в холодильник щонайменше на 6 години для застигання, краще - на ніч.

Готову сирну паску прикрасьте за власними вподобанням. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
30-03-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 909

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.