Понеділок, 24 лютого 2025

Ніжна сирна паска без випікання за рецептом Клопотенка: вам точно сподобається!

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
958
0

Уже 16 квітня українці святкуватимуть Великдень, тому господині й господарі активно готуються до важливої дати. Найголовніша страва на столі - це, звісно, паска. У кожної хазяйки є свої секрети приготування, що робить святкову випічку неповторною.

А відомий кулінар Євген Клопотенко у відео на своєму каналі розповів рецепт сирної паски без випікання.



Що потрібно для сирної паски
Для приготування цієї варіації візьміть:
700 грамів кисломолочного сиру  9%
350 мл вершків не менше 33% жирності 
5 жовтків 
150 грамів цукру 
10 грамів ванільного цукру 
100 грамів вершкового масла 85,2%
1 лимон (цедра)
50-75 грамів смаженого мигдалю 
дрібка солі 

Молочні продукти обирайте якісними та не економте на них, адже саме вони - запорука вдалої пасочки. За потреби кисломолочний сир можна перетерти через сито, щоб досягти потрібної вам консистенції.

Беремося за приготування
Дістаньте масло з холодильника за декілька годин до початку приготування. Йому потрібен час, аби розм'якшитись. Перетріть кисломолочний сир через сито або ретельно перебийте блендером.

Відділіть жовтки від білків. З'єднайте в мисці їх із цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Добре перетріть усе віничком до білого кольору. Якщо хочете солодшу паску, то додайте більше цукру на цьому етапі.

Налийте в сотейник вершки та прогрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи до появи пари над поверхнею. Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте віничком. Поверніть отриману суміш у сотейник. 

Варіть вершки із жовтками на маленькому вогні, доводячи її до легкого загустіння. У вас повинна вийти консистенція рідкої сметани. 

Повернімося до сирної маси. Додайте до неї заварені жовтки та розм'якшене вершкове масло. Перемішайте все та за бажанням додайте дрібно натерту цедру одного лимона.

Решту вершків збийте міксером до щільних стійких піків. Дуже обережно вмішайте вершки в сирну масу за допомогою силіконової лопатки. 

Порубайте обсмажений мигдаль та додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися.

У форму викладіть марлю, складену в чотири шари. Перекладіть у неї сирну масу. Використовуйте пасківник заввишки 15 см. Злегка утрамбуйте сирну масу й закрийте марлею. 

Установіть форму на тарілку, зверху викладіть ще одну та встановіть банку з водою, аби вона притиснула тісто, або покладіть щось інше, важке. Поставте в холодильник щонайменше на 6 години для застигання, краще - на ніч.

Готову сирну паску прикрасьте за власними вподобанням. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

09:28
У Чернівцях вшанували пам'ять загиблих за час збройної агресії РФ - фото
09:00
До Києва вранці прибули президентка Єврокомісії та глава Євроради
08:49
У річницю повномасштабного вторгнення Росія запустила по Україні 185 ударних дронів
08:37
На Буковині планують облаштувати оглядові майданчики із найкращими видами на Дністер
08:18
Три роки повномасштабного вторгнення: у Чернівцях запрошують до молитви
08:00
Сьогодні на Буковині попрощаються із двома захисниками
07:45
Перехід двох громад до ПЦУ та прогноз на весну. Головні новини Буковини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 24 лютого не буде світла
07:15
Який сьогодні, 24 лютого, день: кого вшановує церква, що не можна робити
07:00
Погода на Буковині 24 лютого
02:00
Вісім переваг нуту для здоров’я, і випадки, коли варто обмежити його споживання
01:45
Економія чи зайва робота: чи потрібно вимикати бойлер на ніч
01:30
Знадобиться всього два інгредієнти: рецепт корисних бананових млинців
01:15
Морська чи гімалайська: яка сіль найкраща
01:00
Весняна мода 2025: які кольори будуть в тренді серед українок
00:45
Продукт для ідеального сніданку: як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо
00:30
Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:15
9 корисних звичок, завдяки яким дім завжди буде чистим та прибраним
23 лютого, 2025
23:58
Помітно покращує стан. Учені розповіли, яку дієту слід обрати за діабету
23:36
Весна феєрично ощасливить лише ці 4 знаки Зодіаку
23:05
Україна розробляє аналог Patriot — Зеленський
22:44
Курський напрямок за інтенсивністю ворожих атак майже наздогнав Покровський – Генштаб
22:23
Чи можна митися при температурі та коли хворієте
22:04
5 пар знаків Зодіаку, які знайшли кохання всього свого життя
21:46
Стан Папи Римського залишається критичним, але він при свідомості - Ватикан
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм