Як приготувати смачні курячі відбивні: поради та рецепт

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
8 515
0

Відбивні - це просте і смачне блюдо, яке відмінно підійде як для звичайного обіду, так і для святкового застілля. Їх готують з різного виду м'яса і вважається, що з курячого м'яса відбивні виходять соковитіші та м'якіші.

Однак у деяких кулінарів відбивні з курки виходять сухими та не дуже смачними. Яких помилок варто уникати – читайте у матеріалі нижче.



Як приготувати смачні курячі відбивні

Для класичних курячих відбивних, крім м'яса вам знадобиться: 1-2 яйця, борошно, сіль, спеції. А для кращого смаку та м'якості варто додати секретний інгредієнт – лимонний сік.

М'ясо наріжте шматочками, відбийте. Попередньо його можна покласти на пів години в маринад зі спецій.

Зробіть кляр: збийте яйця із сіллю, перцем і додайте 1-2 ложки лимонного соку. Обвалюйте м'ясо спочатку в муці, потім в яйці та обсмажте з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Якщо є бажання, то до маринаду можна додати лимонний сік або соєвий соус - до свого смаку.

Які помилки псують відбивні

Не нарізайте м'ясо надто тонко – така нарізка позбавляє м'ясо соку, і вони виходять сухі.

Не зрізайте з м'яса весь жир - він надає відбивним соковитості.

Для смаження відбивних вибирайте сковороду з товстим дном, а краще – антипригарну.

Смажити відбивні потрібно лише на середньому вогні, інакше вони вийдуть сухі. Можна злегка обсмажити (по 1-2 хвилини з кожного боку), а потім скласти на лист і поставити в духовку. Такий спосіб зробить їх більш соковитими та смачними.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.