RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як вибрати якісну ковбасу: ознаки хорошої ковбаси


Ковбаса - дуже частий гість на столі в українців. До вибору ковбаси в магазині потрібно підходити уважно, щоб продукт був якісним і мав хороший склад. Як вибрати хорошу ковбасу - дплі в матеріалі.



Як вибрати якісну ковбасу - ознаки хорошої ковбаси

Не женіться за низькими ціна. Хороша ковбаса не може коштувати дешевше м'яса, адже саме з м'яса вона і складається.

Якщо на лицьовій стороні упаковки написано "зроблено по ГОСТу" - це може бути маркетинговий хід. Про стандарти виробництва повинно бути також зазначено на зворотному боці. При цьому докторська ковбаса не може бути виготовлена за ГОСТом, тому що в ньому немає такого сорту.

Зверніть увагу на склад ковбасу. У ньому допустима наявність тільки м'яса, сала, спецій і нітрит натрію (антибактеріальна добавка).

М'ясо має бути на першому місці у складі. Це має бути не просто "свинина" або "м'ясо птиці", а якісне сортове м'ясо.

У складі якісної ковбаси не має бути комплексних харчових добавок, карагенану, камеді, крохмалю, сої. Такі інгредієнти вказують на те, що виробник заощадив на м'ясі.

Якщо в складі вказано "тваринний білок" без уточнення виду м'яса - таку ковбасу краще не купувати. Під цим словосполученням швидше за все маються на увазі шкіра, хрящі, жили та інші м'ясні відходи.

М'ясо механічної обвалки у складі - ще одна причина відмовитися від покупки. Його отримують шляхом перемелювання цілого каркаса курки разом з кістками, шкірою і сполучними тканинами.

Глутамат натрію або Е621 в ковбасі вказує на сумнівний склад. Хорошій ковбасі ця добавка не потрібна.

Дуже яскравий колір ковбаси - тривожний дзвіночок. Натуральна ковбаса повинна мати сірий колір. А ось сиров'ялені ковбаси навпаки повинні мати насичений темний колір - це свідчить про наявність в складі конини або яловичини.

Оболонка ковбаси має щільно прилягати до продукту і повинна бути рівною (крім копченої ковбаси - її поверхня зморшкувата).

Ковбаси і сосиски невисокої якості зазвичай упаковують в неїстівні оболонки, а якісні ковбаси - в оболонку з целюлози і білка. Але це залежить від виробника.

Білий наліт на сиров'яленій і сирокопченій ковбасі допускається. Також є окремі види ковбас з благородною цвіллю. В інших випадках ковбасу з нальотом купувати не можна.

Якщо склад ковбаси написаний дрібно і нерозбірливо, і його важко прочитати - краще не брати такий продукт. Виробникам хороших ковбас нема чого приховувати в складі.

Якщо в ковбасі є сало - воно має бути білого кольору, без жовтизни.

Якість вареної ковбаси можна перевірити вдома за допомогою йоду. Якщо капнути трохи йоду на ковбасу і пляма стане синім - в ковбасі занадто багато крохмалю. На якісній ковбасі йод залишиться коричневим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-03-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 3 109


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.