RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Ковбаса - дуже частий гість на столі в українців. До вибору ковбаси в магазині потрібно підходити уважно, щоб продукт був якісним і мав хороший склад. Як вибрати хорошу ковбасу - дплі в матеріалі.



Як вибрати якісну ковбасу - ознаки хорошої ковбаси

Не женіться за низькими ціна. Хороша ковбаса не може коштувати дешевше м'яса, адже саме з м'яса вона і складається.

Якщо на лицьовій стороні упаковки написано "зроблено по ГОСТу" - це може бути маркетинговий хід. Про стандарти виробництва повинно бути також зазначено на зворотному боці. При цьому докторська ковбаса не може бути виготовлена за ГОСТом, тому що в ньому немає такого сорту.

Зверніть увагу на склад ковбасу. У ньому допустима наявність тільки м'яса, сала, спецій і нітрит натрію (антибактеріальна добавка).

М'ясо має бути на першому місці у складі. Це має бути не просто "свинина" або "м'ясо птиці", а якісне сортове м'ясо.

У складі якісної ковбаси не має бути комплексних харчових добавок, карагенану, камеді, крохмалю, сої. Такі інгредієнти вказують на те, що виробник заощадив на м'ясі.

Якщо в складі вказано "тваринний білок" без уточнення виду м'яса - таку ковбасу краще не купувати. Під цим словосполученням швидше за все маються на увазі шкіра, хрящі, жили та інші м'ясні відходи.

М'ясо механічної обвалки у складі - ще одна причина відмовитися від покупки. Його отримують шляхом перемелювання цілого каркаса курки разом з кістками, шкірою і сполучними тканинами.

Глутамат натрію або Е621 в ковбасі вказує на сумнівний склад. Хорошій ковбасі ця добавка не потрібна.

Дуже яскравий колір ковбаси - тривожний дзвіночок. Натуральна ковбаса повинна мати сірий колір. А ось сиров'ялені ковбаси навпаки повинні мати насичений темний колір - це свідчить про наявність в складі конини або яловичини.

Оболонка ковбаси має щільно прилягати до продукту і повинна бути рівною (крім копченої ковбаси - її поверхня зморшкувата).

Ковбаси і сосиски невисокої якості зазвичай упаковують в неїстівні оболонки, а якісні ковбаси - в оболонку з целюлози і білка. Але це залежить від виробника.

Білий наліт на сиров'яленій і сирокопченій ковбасі допускається. Також є окремі види ковбас з благородною цвіллю. В інших випадках ковбасу з нальотом купувати не можна.

Якщо склад ковбаси написаний дрібно і нерозбірливо, і його важко прочитати - краще не брати такий продукт. Виробникам хороших ковбас нема чого приховувати в складі.

Якщо в ковбасі є сало - воно має бути білого кольору, без жовтизни.

Якість вареної ковбаси можна перевірити вдома за допомогою йоду. Якщо капнути трохи йоду на ковбасу і пляма стане синім - в ковбасі занадто багато крохмалю. На якісній ковбасі йод залишиться коричневим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-03-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 3 318

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.