RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Рецепт від Клопотенка: вареники з сиром до Масниці


Етнографи і досі сперечаються, що саме давні українці готували на Масляну - млинці чи вареники. Поки вони ведуть дискусії, пропонуємо вам посмакувати ніжними, м'якенькими варениками з сиром. Тим паче, що своїм хітовим рецептом поділився гуру кулінарії Євген Клопотенко.

Як саме місити, ліпити, варити і їсти український делікатес, шеф розповів на своїй YouTube-сторінці.



Інгредієнти

Для тіста:


500 г борошна
250 г гарячої води
4 ст. л. соняшникової олії
1/2 ч. л. солі
1 дрібка цукру

Для начинки:

500 г домашнього сиру
1 яйце
5 ст. л. маку (+1 ст. л. цукру)
2 ст. л. цукру

Для соусу:

2-3 ст. л. сметани
2-3 ст. л. згущеного молока
цедра при подачі за бажанням

Покрокове приготування

Прогрійте в сотейнику 250 мл води до появи пари, до 70-80 градусів. У миску висипте 500 г борошна, додайте гарячу воду, 1/2 ч. л. солі і дрібку цукру, 4 ст. л. соняшникової олії. Перемішуйте інгредієнти ложкою, а коли тісто трохи охолоне, продовжте руками.

Готове тісто трохи підмішайте руками, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.

Для начинки змішайте 5 ст. л. маку з 1 ст. л. цукру. Перемеліть у подрібнювачі, кавомолці або просто в ступці. Так мак краще розітреться.

З'єднайте перетертий мак з 500 г сиру. Додайте до начинки 2 ст. ложки цукру і вбийте 1 яйце. Добре перетріть начинку виделкою до однорідної консистенції.

Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в пласт товщиною 1-2 мм.

За допомогою склянки чи будь-якого іншого предмета зробіть кружечки з тіста. На один край викладіть начинку, загорніть другим краєм. Сформуйте таким чином всі вареники.

Варіть вареники з сиром в киплячій воді 3-5 хвилин після закипання.

Для соусу з'єднайте 2-3 ст. л. сметани і 2-3 ст. л. згущеного молока. Трохи перемішайте і полийте готові вареники. Або можна залишити соус в мисці та вмочати вареники.

Натріть зверху трохи лимонної цедри для свіжості і цитрусового аромату. Але це за бажанням.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
21-02-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 156

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.