RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Буде танути в роті: як зробити м'ясо м'яким і соковитим


Смажене м'ясо нерідко виходить жорстким навіть за умови дотримання всіх правил досвідченіших кухарів.

Один помилково доданий інгредієнт може зіпсувати вашу вечерю. Як приготувати смажене м'ясо, щоб не зіпсувати вечір ні собі, ні рідним - далі у матеріалі.



Як зробити, щоб м'ясо було м'яким і соковитим - розкриваємо секрети шеф-кухарів
М'ясо смажене цінне своїм соком, в ньому багато вітамінів групи В, Е, калію, цинку і заліза. Позбавляючи м'яса його вологи, ви тим самим збіднюєте свою страву на вітаміни (не кажучи вже, що смак пересушеного м'яса огидний).

У жодному разі не додавайте сіль в м'ясо до приготування - тоді м'ясо вийде сухим, як підошва. Разом з тим сіль (у невеликій кількості) в маринаді вітається, бо крім солі в розчині багато інгредієнтів, що пом'якшують м'ясні волокна.

Що додати в м'ясо при смаженні, щоб воно було м'яким - вісім ідей:

Вода. М'ясо досить промити у воді. Занурити на кілька секунд його в окріп рекомендують тільки в тому випадку, якщо ви хочете, щоб сік не витікав зі смаженого м'яса на сковороді. А щоб м'ясо не пригорало у духовці, просто помістіть на дно невелику ємність з водою.

Газована вода. Вуглекислота мінеральних напоїв краще розм'якшує м'ясні волокна. Спробуйте додати її замість води.

Алкоголь. Зробити смажене м'ясо ніжним і соковитим допоможуть алкогольні напої. Горілку можна додавати разом з водою в невеликій кількості під час смаження і тушкування. Сухе червоне вино підійде для маринадів і тушкування, а ось пиво можна хіба що давати тільки для замочування і тушкування великих шматків.

Оцет. Його радять додавати тільки в крайньому випадку. Наприклад, якщо ви на початковому етапі приготування бачите, що м'ясо вийде занадто жорстким. Для цього на літр води додайте 1 ст.л. оцту - в розчин на дві години помістіть м'ясо.

Кефір. Крім алкоголю, розм'якшити волокна м'яса допоможе і кефірний маринад з сіллю і спеціями. Занурте в нього м'ясні скибки на 6-8 годин, потім сміливо обсмажуйте ще вологі шматки на вогні.

Соки з овочів і фруктів. Томатний сік та інші овочеві або фруктові соки бажано додавати, якщо ви тушкуєте, а не смажите м'ясо. Важливо, щоб плоди були свіжими, а не маринованими. Вимочувати у фруктовому маринаді м'ясо радять не більше чотирьох годин, інакше заготовки можуть вийти занадто солодкими. Для шашличного м'яса найкраще підійде гранатовий сік.

Цибуля. Приготувати смажене м'ясо м'яким допоможе не сама цибуля, а її сік. Для цього подрібніть цибулю теркою або пропустіть через м'ясорубку і додайте в маринад або на саме м'ясо.

Гірчиця. Злегка підсмажте м'ясо з гірчицею і дайте йому півтори години "відпочити". За цей час м'ясо має увібрати в себе маринад, залишки потім просто видаліть паперовим рушником. Гірчицю радять додавати в гуляш або запечену у рукаві яловичину.

Способів маринаду, що розм'якшують м'ясо, набагато більше, але будь-який експеримент з новим інгредієнтом загрожує зіпсувати всю страву.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
20-02-2023, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 8 826


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.


Присутні віддали шану загиблим Героям Олександру Щербанюку та Василю Аксенину та відслужили молебень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!