Домашнє печиво тривалого зберігання, схоже за смаком на класичну галетну "Марію", можна швидко й без зайвих витрат приготувати на власній кухні.
Рецептом поділилися на YouTube-каналі Onyshkevychi.
Складники:
Борошно - 600 г Цукор - 200 г Вершкове масло/маргарин - 150 г Вода - 150 мл Сода - 5 г (3/4 ч. л.) Сіль - 1/2 ч. л.
Покрокове приготування
Додайте в каструлю воду, сіль та цукор і доведіть на середньому вогні до кипіння. Додайте соду і постійно помішуючи чекайте, поки підніметься біла шапочка з піни. Зніміть з вогню.
До просіяного борошна додайте холодне масло чи маргарин. Перетріть руками в крихту.
Влийте охолоджений до кімнатної температури сироп і замісіть тісто: спочатку ложкою, потім рукою.
Тісто має вийти м'яким, еластичним і не липнути до рук. Відправте тісто, завернуте в харчову плівку, на 15 хвилин в холодильник.
Тонко розкатайте тісто (2 мм) на поверхні, присипаній борошном. Витисніть улюбленою формою наше майбутнє печиво.
Викладіть на пергамент чи силіконовий коврик, наколіть виделкою і випікайте протягом 10-15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці
Таке печиво можна зберігати у герметичній упаковці протягом місяця.
Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.
"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.