RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Пресреліз

Чи помітили ви, що ера нудних репетиторів, на щастя, вже минула? Тепер у тренді креативність, творчий підхід та новаторство. Особливо, коли мова йде про складніші предмети, зокрема, англійську. А ви добре її знаєте? Цей рік вкотре довів, що вміння комунікувати з цілим світом допомагає виживати навіть в екстремальних умовах. І закономірно, що українці, які опинилися за кордоном через війну, але могли спілкуватися іноземною, легше знаходили прихисток, роботу та школу дітям, аніж ті, які не розуміли слів довкола. Тож і не дивно, що вивчення англійської стало тепер більш пріоритетним, як раніше. У цьому переконалася й засновниця мовної школи Younglish School Яна Захарчук, яка на деякий час мусила закрити навчальний заклад та виїхати в Австралію. Все ж бажання розвиватися та туга за улюбленою роботою повернули її в Україну. Чому Younglish, а не English, як працює школа, ми розпитали в пані Яни особисто.



– Такої креативної назви в Чернівцях ще не було. Є щось співзвучне з "інгліш". Та все ж, що приховано в слові?


– Звісно, Еnglish – це англійська, і ця частинка присутня в назві. Я багато років викладала в інших школах, займалася репетиторством, сама навчалася, і в мене на комп’ютері була папка "Yana’s English", тобто Янина англійська. Потім мені захотілося її скоротити на Yanglish, воно прикольно зазвучало. Думала, що так і назву школу. Пізніше довідалася, що таке слово взагалі й існує, але значення мені не дуже підходить. Тому вирішила погратися звуками і змінити їх таким чином, щоб назва не походила від імені Yana, а від слова "young" – молодий, свіжий. Так народилася Younglish (Young + English). Але, окрім того, цими словами можна погратися так, щоб звучало "ти й англійська" (You and English). Звичайно, перші мої учні та знайомі часто запитували [янліш] – бо ти Яна? Частково, можливо, й так, бо у школі справді я відповідаю за багато процесів.

– Younglish School – це стандартна школа чи все ж таки вона відрізняється від інших?


– Про відкриття школи думала довго і точно знала, що зроблю це аж тоді, коли матиму щось унікальне. І на всіх бізнес-тренінгах кажуть, що це правильний підхід. Дуже хотілося, щоб ми чимось відрізнялися. Звісно, якщо заклад відвідують дітки, він повинен відповідати базовим стандартам, адже закономірно, що з нашою допомогою вони мають покращувати свої шкільні знання, здобувати вищі оцінки. Але, безперечно, ми постаралися і знайшли те, що робить нас іншими. Насамперед це використання методу "перевернутого уроку", який набуває зараз популярності в усьому світі.

– А можете розповісти трохи детальніше про цей метод чи він секретний?


– Звичайно. Стандартний урок побудований за такою схемою: учні приходять, викладач оголошує конкретну тему й начитує матеріал, потім ставлять питання (якщо вони є), трохи практики і багато домашнього завдання. У перевернутому уроці все навпаки – спочатку учні самостійно ознайомлюються з темою на платформі, тобто застосовують метод самостійного вивчення, а на занятті вже максимально практикують навички з учителем. Психологи кажуть, що цей прийом корисний тим, що учні ніби захищені від стресу. До того ж, завдяки цій програмі на занятті можна одразу переходити до практики, це значно економить час.



– Але діти не дуже люблять вчити те, чого не задавали?


– Так, якщо завчасно не сказати продивитися якісь матеріали, вони можуть цього й не зробити. Тому їх потрібно заохочувати. Наприклад, у Younglish School замість балів видаємо діткам "кантрики". Це така шкільна валюта, яку можна заробити за виконання певних завдань. Хлопчиків та дівчаток це дуже мотивує.

– Співпрацюєте із іншими школами чи не стежите за конкурентами?


– Постійно моніторю професійний ринок. Загалом ми незалежні, але Younglish School співпрацює з мережею шкіл Green Forest та Green Country, вони нам дають матеріали й доступ до платформи. А раніше в них було чи не найбільше офісів, зараз перейшли здебільшого в онлайн.

– Аби добре вивчити предмет, треба послуговуватися якісними посібниками. Якими книгами користуються викладачі учні Younglish School?


– Багато приватних шкіл працюють за британськими підручниками, переважно оксфордськими, кембриджськими. До того ж часто використовують їх нелегально. Ми ж розвиваємо український продукт, користуючись посібниками наших викладачів Green Forest та Green Country. Найбільше подобається те, що в них є тексти про українську культуру. Актуальна інформація.



– Younglish School – це про віртуальні заняття чи все ж таки про реальні?


– Коли відкривала школу, дуже хотіла, аби було багато офлайн-занять у офісі. Але то було літо 2021-го, ми якраз виходили з ковіду, тому спочатку викладала здебільшого онлайн, пізніше перейшли на живі уроки. Коли розпочалася війна, ми знову зачинили офіс, а повернулися до роботи аж десь наприкінці липня, у серпні. Тепер комбінуємо вже обидві форми.

– Тобто влітку школа не працювала?


– На жаль, ні. На початку війни, ми, як і всі інші, не знали, що робити. На кілька місяців я виїхала за кордон – у Румунію, а пізніше в Австралію. Не скажу, що було легко. Тут я керівниця школи, а там – звичайна офіціантка. Можливо, часом відчувала дискомфорт від такої різкої зміни професії, але сидіти просто так не могла. Потрібно було заробляти, щоб мати і на прожиття, і на оплату оренди школи. Так, питання коштів гостро не стояло, але якби потратила всі заощадження, то втримати бізнес не вдалося б. Найбільше мене пригнічувало, що я не вдома. Тому влітку повернулася, щоб продовжувати працювати над тим, про що мріяла. Колектив, який був до 24 лютого, розпався, набирала нових працівників. Першою прийняла Дашу із Донецької області, яка приїхала в Чернівці через війну. І саме вона дала мені добрий старт.

– Трохи розкажіть про навчання в Younglish School?


– Працюємо і зі старшими, і з дітьми. З дорослими, звісно, дещо легше, але з малюками – неймовірно цікаво й душевно. Записатися до нас можна будь-коли, але у вересні-жовтні та десь у березні часто більший вибір напрямків. Восени, до речі, окрім англійської, ми запустили курси німецької й румунської мов.

– Мабуть, усі про це запитують. За скільки часу можна опанувати англійську?


– Так, це улюблене запитання наших учнів, конкретної відповіді на яке немає. Загалом, щоб вийти на середній рівень від нульового, потрібно близько 200 навчальних годин. Але це все дуже індивідуально. Хтось запам’ятовує краще, хтось значно слабше. Комусь вистачає двох місяців, а дехто і за півтори роки не може розговоритися.

– І найбільш актуальна тема сьогодні – коли нема світла, то заняття скасовуються?


– Ні, у нашому офісі світло є постійно, коли за графіком мають бути вимкнення, ми переходимо на альтернативне джерело електроенергії. Що стосується онлайн-навчання, то ми запустили курс "Без світла, але з АНГЛІЙСЬКОЮ", де всі уроки у вільному доступі без часової прив’язки, а викладач постійно на зв’язку в Telegram.

Контакти школи:
м. Чернівці, вул. Винниченка, 20
Т. 099 0844 888
Instagram: younglish_school
Facebook: younglish.school


Редактор: Марія Фернюк
17-01-2023, 19:30
Коментарів 0 Переглядів 5 841

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги