RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Холодець на свята у багатьох будинках вважається традиційною стравою. В оригінальному рецепті для холодцю потрібно брати багато м'ясних продуктів і на приготування йде багато часу.



Бюджетний курячий холодець

Що вам знадобиться:


- Курячі лапки - 1-1,5 кг
- Курячі стегна - 4-5 шт.
- Цибуля
- Морква
- Стебло селери
- Сушений кріп
- Часник
- Лавровий лист - 1-2 листочки
- Куркума - 1 ст. ложка
- Духм'яний і чорний перець
- Сіль

Спосіб приготування:

Курячі лапки заливаємо гарячою водою і даємо трохи постояти. Потім очищаємо від залишків твердої шкіри та добре чистимо, потім промиваємо. Пазурі обрізати не потрібно.

Чисті лапки заливаємо водою та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до невеликого і томимо 2 години. Після – лапки з бульйону дістаємо та викидаємо.

У бульйон складаємо курячі стегна - помиті та очищені. Варимо холодець ще дві години. Лапки дістаємо та розбираємо на шматочки.

Після занурюємо в бульйон овочі, часник та спеції. Через годину проціджуємо бульйон та заливаємо тарілки з м'ясом. Ставимо в холодильник чи на холодний балкон – на кілька годин.

Щоб зекономити час на приготуванні цього виду холодцю, варити його можна у мультиварці.

Швидкий холодець зі свинини
Ще одним рецептом холодцю, який готується швидше за звичайний і трохи дешевше, поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Що вам знадобиться:

- Нежирна свинина - 500 г
- Вода - 2 л
- Желатин - 30 г
- Часник - 2-4 зубчики
- Запашний перець, лавровий лист, сіль

Спосіб приготування


Свинину потрібно очистити від плівки, нарізати невеликими шматками. Довести до кипіння та варити 2-3 хвилини, зняти піну. Потім воду злити та м'ясо ретельно промити.

Знову кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо чистою водою, додаємо 2-3 зубчики подрібненого часнику, запашний перець, лавровий лист і готуємо на невеликому вогні 1 годину. Солимо.

Готове м'ясо дістаємо із каструлі, розбираємо на волокна. Викладаємо у спеціальні форми чи тарілки.

У гарячий бульйон додаємо заздалегідь замочений та проціджений желатин. Заливаємо розчином форми з м'ясом. Коли охолоне – ставимо в холодильник на 2-3 години.

До холодцю можна зробити гострий соус: подрібнити 2 зубчики часнику, додати перець та хрін.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[justify][/justify]
21-12-2022, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 8 055

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.