RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Холодець на свята у багатьох будинках вважається традиційною стравою. В оригінальному рецепті для холодцю потрібно брати багато м'ясних продуктів і на приготування йде багато часу.



Бюджетний курячий холодець

Що вам знадобиться:


- Курячі лапки - 1-1,5 кг
- Курячі стегна - 4-5 шт.
- Цибуля
- Морква
- Стебло селери
- Сушений кріп
- Часник
- Лавровий лист - 1-2 листочки
- Куркума - 1 ст. ложка
- Духм'яний і чорний перець
- Сіль

Спосіб приготування:

Курячі лапки заливаємо гарячою водою і даємо трохи постояти. Потім очищаємо від залишків твердої шкіри та добре чистимо, потім промиваємо. Пазурі обрізати не потрібно.

Чисті лапки заливаємо водою та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до невеликого і томимо 2 години. Після – лапки з бульйону дістаємо та викидаємо.

У бульйон складаємо курячі стегна - помиті та очищені. Варимо холодець ще дві години. Лапки дістаємо та розбираємо на шматочки.

Після занурюємо в бульйон овочі, часник та спеції. Через годину проціджуємо бульйон та заливаємо тарілки з м'ясом. Ставимо в холодильник чи на холодний балкон – на кілька годин.

Щоб зекономити час на приготуванні цього виду холодцю, варити його можна у мультиварці.

Швидкий холодець зі свинини
Ще одним рецептом холодцю, який готується швидше за звичайний і трохи дешевше, поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Що вам знадобиться:

- Нежирна свинина - 500 г
- Вода - 2 л
- Желатин - 30 г
- Часник - 2-4 зубчики
- Запашний перець, лавровий лист, сіль

Спосіб приготування


Свинину потрібно очистити від плівки, нарізати невеликими шматками. Довести до кипіння та варити 2-3 хвилини, зняти піну. Потім воду злити та м'ясо ретельно промити.

Знову кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо чистою водою, додаємо 2-3 зубчики подрібненого часнику, запашний перець, лавровий лист і готуємо на невеликому вогні 1 годину. Солимо.

Готове м'ясо дістаємо із каструлі, розбираємо на волокна. Викладаємо у спеціальні форми чи тарілки.

У гарячий бульйон додаємо заздалегідь замочений та проціджений желатин. Заливаємо розчином форми з м'ясом. Коли охолоне – ставимо в холодильник на 2-3 години.

До холодцю можна зробити гострий соус: подрібнити 2 зубчики часнику, додати перець та хрін.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[justify][/justify]
21-12-2022, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 7 916

Теги -
Озеро біля села Чорнівка було дуже популярним місцем відпочинку

Ворожі цілі, які порушили повітряний простір Чернівецької області, знешкоджені на території сусідніх областей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Представлені ексклюзивні речі та історії людей, які пережили тоталітарну систему.


Користуймося, але безпечно. Блог Юлії Пацаранюк
До того, що Чернівці в години знеструмлень перетворюються на вулик, який гуде генераторами, ми вже звикли.
Хто кому виставляє червоні лінії?Блог Ярослава Волощука
Вовочка знову заспівав свою стареньку пісеньку про свої залізні яйця у виді "орешніка".
ВІДЕО Переглянути все відео

Індивідуальний підхід, комфортність перебування в магазині, великий вибір товару (на всі смаки й гаманці), регулярне його оновлення, а також бонуси для клієнтів і стали виявом беззаперечної довіри до бренду "Оптика Люксор".

І минулого, і цього року компанія Bosch Car Service "Тандем" перемогла в конкурсі "Народний бренд" у номінації "Автосервіси". Цьогоріч перемогу в цьому конкурсі здобула ще й автомийка "Тандем".

Перемога знову! У 2024 році туристичний комплекс "Аква Плюс", розташований у с. Кам’яна поблизу Чернівців, отримав визнання як найкраща база відпочинку в регіоні в межах престижного конкурсу "Народний Бренд".