RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Бюджетно та смачно: як зробити холодець за копійки



Холодець на свята у багатьох будинках вважається традиційною стравою. В оригінальному рецепті для холодцю потрібно брати багато м'ясних продуктів і на приготування йде багато часу.



Бюджетний курячий холодець

Що вам знадобиться:


- Курячі лапки - 1-1,5 кг
- Курячі стегна - 4-5 шт.
- Цибуля
- Морква
- Стебло селери
- Сушений кріп
- Часник
- Лавровий лист - 1-2 листочки
- Куркума - 1 ст. ложка
- Духм'яний і чорний перець
- Сіль

Спосіб приготування:

Курячі лапки заливаємо гарячою водою і даємо трохи постояти. Потім очищаємо від залишків твердої шкіри та добре чистимо, потім промиваємо. Пазурі обрізати не потрібно.

Чисті лапки заливаємо водою та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до невеликого і томимо 2 години. Після – лапки з бульйону дістаємо та викидаємо.

У бульйон складаємо курячі стегна - помиті та очищені. Варимо холодець ще дві години. Лапки дістаємо та розбираємо на шматочки.

Після занурюємо в бульйон овочі, часник та спеції. Через годину проціджуємо бульйон та заливаємо тарілки з м'ясом. Ставимо в холодильник чи на холодний балкон – на кілька годин.

Щоб зекономити час на приготуванні цього виду холодцю, варити його можна у мультиварці.

Швидкий холодець зі свинини
Ще одним рецептом холодцю, який готується швидше за звичайний і трохи дешевше, поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Що вам знадобиться:

- Нежирна свинина - 500 г
- Вода - 2 л
- Желатин - 30 г
- Часник - 2-4 зубчики
- Запашний перець, лавровий лист, сіль

Спосіб приготування


Свинину потрібно очистити від плівки, нарізати невеликими шматками. Довести до кипіння та варити 2-3 хвилини, зняти піну. Потім воду злити та м'ясо ретельно промити.

Знову кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо чистою водою, додаємо 2-3 зубчики подрібненого часнику, запашний перець, лавровий лист і готуємо на невеликому вогні 1 годину. Солимо.

Готове м'ясо дістаємо із каструлі, розбираємо на волокна. Викладаємо у спеціальні форми чи тарілки.

У гарячий бульйон додаємо заздалегідь замочений та проціджений желатин. Заливаємо розчином форми з м'ясом. Коли охолоне – ставимо в холодильник на 2-3 години.

До холодцю можна зробити гострий соус: подрібнити 2 зубчики часнику, додати перець та хрін.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram[justify][/justify]
21-12-2022, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 7 803

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.