Немає, напевно, жодної господині, яка не записала б у свою кулінарну книгу фірмовий рецепт яблучного пирога.
УНІАН зібрав різні варіанти всіма улюбленого десерту.
Шарлотка на кефірі
Це найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі, який можна придумати. Рецепт розрахований на форму 24-26 сантиметрів.
- яйця - два
- цукровий пісок - 200 грам
- ванільний цукор або цедра апельсина - 1 чайна ложка
- кефір - 250 мілілітрів
- вершкове масло - 50 грам
- борошно - 250 грам
- сіль - 1/4 чайної ложки
- розпушувач - 1 чайна ложка
- кориця - 1 чайна ложка
- яблука - 2-3 штуки
Яйця збиваємо з цукром, сіллю і ваніллю. Додаємо масло кімнатної температури і перемішуємо. Вливаємо кефір кімнатної температури, всипаємо розпушувач і просіяне борошно, перемішуємо до однорідності. Тісто буде нагадувати густу сметану.
Дно форми вистилає пергаментом і змащуємо маслом. Виливаємо тісто, а наверх викладаємо порізані на дольки яблука. Зверху посипаємо корицею. Випікати при 180 градусах 25-30 хвилин. На готовність перевіряємо зубочисткою. За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою, але пиріг повинен хоча б трохи охолонути - інакше вона розтане.
Найпростіший яблучний пиріг
Рецепт цього десерту під назвою сбрічолата родом з Італії. Він максимально простий, але неймовірно смачний.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- цукровий пісок - 130 грам
- вершкове масло - 120 грам
- яйце велике - 1 штука
- розпушувач - 1 чайна ложка
- яблука - 3-4 штуки
- цукор - 80 грам
- сік половинки лимона
Чистимо яблука від шкірки і нарізаємо кубиком. Додаємо 80 грам цукру, сік лимона і тушкуємо до розм'якшення на сковороді. Поки начинка остигає, беремо решту інгредієнтів і руками перетираємо в крихту.
На дно форми (20 см) вистилає пергамент, змащуємо його маслом. Беремо половину крихти і висипаємо туди. Потрібно сформувати дно і невеликі бортики майбутнього пирога. Начинку, попередньо відцідивши, викладаємо у форму. Засипаємо рештою крихтою.
Випікати 35-45 хвилин в духовці при 180 градусах.
Домашній пиріг з яблуками
Це найпростіший рецепт яблучного пирога без яєць.
- борошно - 320 грам
- розпушувач - 2 чайні ложки
- цукровий пісок - 7-8 столових ложок
- сіль - дрібка
- яблука - 3-4 штуки
- молоко - 300 мілілітрів
- рослинна олія без запаху - 100 мілілітрів
- лимонний сік - 1 столова ложка
Змішуємо всі сухі інгредієнти, вливаємо всі рідкі і знову перемішуємо до однорідності. Яблука нарізаємо часточками або кубиками. Форму змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. Викладаємо нарізані фрукти і заливаємо тестом.
Випікати при 200 градусах близько 50-55 хвилин до рум'яної скоринки. На готовність перевіряємо зубочисткою.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-10-2022, 01:45
0
3 270