RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У Чернівцях не відбувається жодного страйку водіїв тролейбусів. Усі працівники на місці і виконують свою роботу у звичному режимі.

Про це molbuk.ua повідомили у пресслужбі Чернівецького тролейбусного управління, коментуючи інформацію, яка поширилася у деяких місцевих ЗМІ та пабліках, буцімто водії тролейбусів відмовляються виходити на лінію без кондукторів.



"Усі водії на рейси виїжджають. Усі водії працюють, і до звільнення кондукторів усі готувалися вже давно. Був перехідний період. Жодного негативу з боку чесних та добропорядних водіїв не спостерігалося та не спостерігається. А щодо недобропорядних, яких ми можемо бачити в деяких відеосюжетах, - то це вже на їхній відповідальності. Двоє водіїв, які ведуть таку свою політику вже роками, не складають для інших водіїв ані авторитету, ні загрози", - зазначили в ЧТУ.

Також у пресслужбі наголосили, що у пасажирів є великий вибір варіантів оплати проїзду, і не потрібно для цього відволікати водіїв.

"Окремо хочеться проговорити момент стосовно обілечення пасажирів. Особи, які не мають поки що можливості електронно розрахуватися, готівкою зможуть сплатити проїзд у водія до 1 грудня. Від грудня – тільки електронні способи оплати, електронний квиток.

Також наразі можна оплатити через QR-коди в тролейбусах і автобусах, Приват24 на сайті Easy Pay, через карточку, приклавши її до валідатора. За тиждень ми очікуємо на суттєве збільшення кількості валідаторів, тому людям буде ще простіше оплачувати цим способом.

Окрім того, можна придбати квиток у терміналах City24, IBox, Easy Pay. Вони є у кожному магазині, біля кожної зупинки. Тобто їх всюди є достатньо. Поклав готівку, придбав квиточок, який тримаєш при собі, коли їдеш, і можеш пред’явити контролеру, який перевіряє.

Тобто це неправда, що тепер водії зобов’язані і їхати, і обілечувати людей. У людей є багато альтернативних способів оплати, а незабаром ще з’являться транспортні карти, які будуть реалізовуватися для всіх категорій населення", - зазначили у пресслужбі ЧТУ.

Раніше телеканал Чернівецький промінь повідомив, що водії тролейбусів Чернівецького тролейбусного управління другий день поспіль відмовляються виходити на рейс без кондукторів. Учора, в неділю, після відмови працівників, керівництво підприємства викликало поліцію.

Що відомо:

Раніше повідомлялося, що проїзд у тролейбусах із 1 жовтня подорожчав із 5 гривень до 10 грн. Причому така вартість буде незалежно від форми оплати проїзду, тобто і при оплаті готівкою, і при оплаті безготівково. Досі при розрахунку карткою вартість проїзду становила 4 гривні, щоб заохотити пасажирів розраховуватися безготівково.

Згідно з рішенням виконкому, студенти сплачуватимуть половину вартості проїзду - 5 гривень. Для учнів проїзд буде безкоштовним. Також зберігаються пільги для пенсіонерів та інших категорій громадян.

Вартість місячного проїзного квитка в міському електричному транспорті складатиме 600 грн.

Як зазначається у рішенні, собівартість проїзду у тролейбусах Чернівців за розрахунками становить 12,25 гривні. Різницю у 2,25 гривні на відшкодування між встановленим та економічно обґрунтованим тарифом буде здійснюватися за рахунок міського бюджету.

Раніше у ЧТУ пояснили, чому суттєво доводиться підвищувати тариф.

Також із 1 жовтня учні їздять безкоштовно, а посади кондуктора не буде. Натомість збільшиться кількість контролерів, які перевіряють оплату за проїзд.

Також чиновники розповіли, що таке транспортні картки у тролейбусах Чернівців та як це буде працювати.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
3-10-2022, 14:30
Коментарів 1 Переглядів 2 930

Теги -
Hаписав: cel, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 жовтня 2022 17:16
В новині:
"Окремо хочеться проговорити момент стосовно обілечення пасажирів. Особи, які не мають поки що можливості електронно розрахуватися, готівкою зможуть сплатити проїзд у водія до 1 грудня. Від грудня – тільки електронні способи оплати, електронний квиток.Окремо хочеться нагадати шановному,що гривня повинна прийматися для розрахунку,як в налічному так і безналічному вигляді,і всі танці з бубном які вони затіяли,в кращому випадку закінчить ся звільненням горе керівників.


Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.