RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



З першого жовтня у тролейбусах немає кондукторів, а пасажири повинні звикати до безготівкової оплати.

З першого січня у тролейбусах має бути повністю безготівкова оплата. Пасажири матимуть можливість розрахуватися банківською карткою, мобільним додатком або використовувати транспортні картки, йдеться у публікації "МБ".



Про те, якими будуть транспортні картки, хто їх отримає, розповів в.о. начальника Чернівецького тролейбусного управління Петро ЛИСАК.

Транспортні картки планують почати видавати вже з середини жовтня. Їх буде чотири види: загальна, студентська, учнівська та пільгова.



Учнівська транспортна картка буде синього кольору. Видаватимуть її безкоштовно через школи. Наразі освітні заклади мають подати списки учнів, яким треба оформлювати транспорті картки.
Учнівську картку дитина зможе використовувати лише в тролейбусі. Поповнювати її непотрібно. Ця картка необхідна тільки для того, щоб дитина валідувала проїзд, а мерія компенсувала кошти тролейбусному управлінню.
Учнівські транспортні картки будуть неперсоніфікованими, але коли учень прикладе картку до термінала, то висвітиться прізвище та номер унівського квитка. Тому дитина повинна мати при собі учнівський квиток, щоб його можна було перевірити.
Картку обов’язково потрібно провалідувати, контролери це перевірятимуть. Якщо дитина цього не зробить, контролери штрафувати не будуть, лише пояснять, що це потрібно робити.
У ЧТУ радять оформити транспортні картки усім дітям. Вони будуть діяти впродовж навчального року.
Якщо дитина загубить картку, то поновлюватися вона буде через школу.
Доки немає учнівських транспортних карток, учням з першого жовтня роздаватимуть у тролейбусах водії або контролери учнівські паперові квитки.

Студентська транспортна картка буде зеленого кольору. Студентські транспортні картки реалізовуватимуть через мережеві магазини, а також через водіїв та контролерів.
Студентська картка коштуватиме орієнтовно 70 гривень. У ній буде на початку закладено вартість 10 поїздок, плюс 20 гривень – вартість самої картки.
Студенти перший раз купують картку, а вже потім її поповнюють. Транспортну карту також потрібно буде обов’язково прикладати до валідатора. При валідації на табло з’явиться інформація щодо наявності коштів та кількості поїздок на картці.
З першого жовтня проїзд для студентів становитиме 5 гривень. Доки немає транспортних карток, студенти можуть розраховуватися через валідатор, обравши позначку "студентський квиток". При цьому обов’язково мати при собі студентський квиток.

Звичайна транспортна картка буде червоного кольору. Картка коштуватиме 120 гривень. У ній буде закладено 10 поїздок вартістю 10 гривень, і 20 гривень – ціна самої картки.
Ці транспортні картки, які і студентські, можна буде купити та поповнити у мережевих магазинах або у всіх терміналах.
Щоправда, між оплатою банківською карткою та транспортною карткою нема різниці. Пасажирів у придбанні транспортних карток не зацікавили.

Пільгова транспортна картка буде жовтого кольору. У місті є орієнтовно 70 тисяч пільговиків, і всі вони мають отримати транспортні картки. Для пільговиків розробили персоніфіковані транспортні картки, на яких буде фото та прізвище. Тому пенсіонерам та іншим пільговим категоріям для отримання картки доведеться звертатися двічі. Вперше потрібно подати пакет документів, щоб їх внесли у систему, а після цього отримати безкоштовно транспортну картку.
У ЧТУ запевняють, що намагаються максимального спростити процедуру, наприклад, фото пільговика планують робити на місці видачі карток.
Про місця, де можна буде отримати картки, ще повідомлять. Поки що планують їх роздавати у ЦНАПі.
Водночас у тролейбусному управлінні наголошують, що пільговики, які не є мешканцями Чернівецької громади, не зможуть їздити безкоштовно у тролейбусах. Їм пільгові транспортні картки на безкоштовний проїзд оформлять лише у тому випадку, якщо буде укладена угода з їхніми громадами на придбання карток і компенсація за проїзд. Тому пенсіонери із сіл, які будуть користуватися тролейбусами, мають бути готовими, що їм доведеться платити.
Але доки транспортних карток немає, пенсіонери ще зможуть використовувати для проїзду пенсійні посвідчення.

Нагадаємо, з 1 жовтня посади кондуктора немає. Натомість збільшиться кількість контролерів, які перевіряють оплату за проїзд.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-10-2022, 09:40
Коментарів 2 Переглядів 8 529

Теги -
Hаписав: ГРАБОВСЬКИЙ ВАЛЕР`ЯН РОМАНОВИЧ, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 жовтня 2022 14:15
В новині:
2011 писав
:
-валідатор у транспорті ніяк не повинен бути прив'язаний ні до телефону,ні до банківської карти
- є аналізатори-валідатори ,які реагують на магнітну стрічку (=1,5,7,14,30,180,360 днів) паперово-картонного квитка і друкують дати проїзду на квиткови (від початкової дати і часу і до кінцевої дати і години проїзду )
автоматично прочитавши магнітну стрічку
-картонно-паперові квитки з магнітною стрічкою фіксації терміну(днів) проїзду на транспорті на 1,3,5,7,10,30,90,180,360 днів повинні продаватися у роздрібній мережі в будь-якому кіоску чи магазині або автоматі.
екологія,вторсировина,економія ,
нові робочі місця на виробництві карток.
ніяких поділів на категорії пластикових карток жовтий, зелений червоний, синій НЕМАЄ.
для цього у людини-пасажира є посвідчення безкоштовного пільговика , пенсіонера чи учнівський квиток,який як завжди через передні двері предявляються водієви.
-окрім того у водія повинен бути монетарний автомат що видає квитки із паперового рулона, де на квиткови вказана дата ,година і кількість зупинок за залізні монети,що вкинуті пасажиром у автомат з прозорим склом біля водія.

Hаписав: ГРАБОВСЬКИЙ ВАЛЕР`ЯН РОМАНОВИЧ, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 жовтня 2022 14:29
В новині:
будь-яке втручання транспортного контролера для перевірки оплати проїзду через персональний телефон чи банківську карту повинні бути
ЗАБОРОНЕНІ,
як такі,
що порушують КОНСТИТУЦІЙНІ ПРАВА ГРОМАДЯНИНА на особисту приватну персональну інформацію



Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.