RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


На Буковині ремонтують дорогу до кордону з Румунією.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області, пише molbuk.ua



Зокрема, ремонтують дорогу до пункту пропуску "Красноїльськ", який обіцяють уже невдовзі відкрити для проїзду транспорту.

" Україна продовжує розширювати кількість пунктів пропуску із європейськими країнами, щоб збільшити пропускну спроможність для експорту та імпорту. Оскільки Румунія є важливими воротами для вивезення вітчизняного врожаю та ввезення товарів першої необхідності, у Чернівецькій області планують запустити КПП "Красноїльськ".

Аби транспорт міг рухатися безпечно до сусідньої Румунії, відновлюємо зношене покриття ділянки дороги Т-26-08 Сторожинець – КПП "Красноїльськ". У 2021 році частину цього автошляху відремонтували", - повідомляють у САД.

Наразі підрядник виконує роботи з ремонту основи дорожнього покриття методом холодного ресайклінгу (процесу виробництва сировини з вторинних відходів) та влаштування нижнього шару асфальтобетону.

Працює підрядна організація ТОВ "ШБУ-77".

"Закликаємо водіїв зважати на попереджувальні знаки, адже на дорозі працює спецтехніка. Дотримуйтесь правил безпеки дорожнього руху", - наголошують у Службі автомобільних доріг.

Раніше очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк розповів, що КПП "Красноїльськ" готовий на 90%, "Дяківці" – на 88%. Тож є всі шанси запустити пункти на початку жовтня, а то й раніше.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
27-09-2022, 10:11
Коментарів 7 Переглядів 4 813

Hаписав: Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 вересня 2022 13:31
В новині:
Ми запрошуємо Європейців в тому числі Румунів проїхатися дорогою Чернівці -Стрілецький Кут- Глиниця.
Незабутні враження гарантуємо.
Румуни точно будуть здивовані. Все як вони лишили у 1940 році так нічого не змінилося.
Навіть міст розвалений.

Hаписав: Чернівчани, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 вересня 2022 13:59
В новині:
Підтримка України з боку інших держав не така, як хотілося. Можемо не витримати. А не мала частина Буковини ісконно Румунська територія.
Так що все можливе.
Якщо таки це станеться, то зміни таки будуть і не малі.
Однозначно Румунія визнає усі документи, які були видані за України. Від водійських прав і дипломів до свідоцтв і актів на право власності. Бо в противному випадку почнеться така анархія, що швидко порядок ніхто не наведе.
А далі українці стануть нацменшиною. Тепер не 1918 рік. Тому україномовні заклади освіти ніхто примусом не переведе на румунську. Але в школах учні точно будуть вчити румунську мову і літературу. А ми як нацменшина українську.
Ми по ідеї не нацменшина. Наші предки були румунами. Але багато румунської таки не знають.

Hаписав: Сторожинець, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 вересня 2022 19:27
В новині:
Якщо для людини головне мир у хаті і хліб на столі їй не так важко прижитися з новою владою, будь-якою. А якщо першими є націоналізм, патріотизм і ідеї, то не так все легко.
Ми точно знаємо, що наше місто, навколишні села і міста дуже не погано обходилися з Румунією. І тут знову таки велику роль мали погляди. Наприклад у Путилі мирно було. У Вашківцях не обійшлося без інцидентів.
Драчинці старалися вживатися, а у Глиниці і тепер багато хто не проти Румунії. Мамаївці з Лужанами намагалися боротися проти Румунів. Кіцмань і Заставна не дуже дружньо зустріли Румунів.
Бесарабія так само має свої погляди.
Якщо не дай Боже війна зведеться до найгіршого сценарію. Ми просимо навіть не владу, бо влада втече, а США, приєднайте нашу сторону до р.Прут до Румунії.
За деякий час ми вивчимо мову. Релігія така сама, погляди такі самі, цінності майже однакові.
Ми боїмося росіян! Там не має закону, там не має права, там не має поваги до людських цінностей.
В Румунії нехай ми будемо нацменшиною. Але за росіян взагалі бидлом.
Ми просимо вибачення, якщо щось не так.
Дуже просимо США захистити Буковину.
Бо наш регіон один з небагатьох, яких на міжнародному рівні можна захистити з тієї причини, що СРСР відібрав Буковину від Румунії.

Hаписав: Гость, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 вересня 2022 21:35
В новині:
Путила, Вижниця, Чернівці, Сторожинець, Вашківці
Це Исконно Австроугорские а в последствии Румынские земли.
На эту часть территории Румыния после Первой Мировой имела право.
Если кто-то считает, что исконно австро-румынское население, это те кто теперь разговаривает на румынском. Вы очень глубоко ошибаетесь.

Hаписав: Chernovtsy, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 вересня 2022 22:10
В новині:
Підтримуємо Сторожинець.
І також просимо США зглянутися над нами.
Ми не можемо і не будемо просити за всю Буковину.
Бо прости США ще тут наробити колотнечі та конфліктів це вище всякого розумного і дозволеного.
Є села і міста де можуть спробувати жити за Румунією, а є інші.
За тих інших просити не будемо .

Hаписав: Bukovina, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 вересня 2022 04:46
В новині:
Ну ви зрозумійте одне. Серед нас є люди які дуже хочуть росіян. Навіть до такої міри, що просили, а можливо ще будуть просити росіян увести свої війська в цілу Україну. Навіть на Буковину. Хоч ніяких прав на цілу Буковину ніхто не мав, не має і не буде мати.
І це Російська церква в Україні.
У нас вони не великий вплив мають на людей, але мають. Без них обійшлося у 2014 році. І без них не обходиться тепер.
По факту у Південній Буковині, народ за Україну. На крайній випадок готові вернутися до Румунії. А вони створюють видимість ніби тут усі страждають від гонінь на православних і мало не всі хочуть росіян.
Хто і від кого страждає це знак питання.
Але росіян тут точно ніхто крім них не хоче бачити.

Hаписав: Да так, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 вересня 2022 07:46
В новині:
{text}
Цитата: Bukovina
Ну ви зрозумійте одне. Серед нас є люди які дуже хочуть росіян. Навіть до такої міри, що просили, а можливо ще будуть просити росіян увести свої війська в цілу Україну. Навіть на Буковину. Хоч ніяких прав на цілу Буковину ніхто не мав, не має і не буде мати.
І це Російська церква в Україні.
У нас вони не великий вплив мають на людей, але мають. Без них обійшлося у 2014 році. І без них не обходиться тепер.
По факту у Південній Буковині, народ за Україну. На крайній випадок готові вернутися до Румунії. А вони створюють видимість ніби тут усі страждають від гонінь на православних і мало не всі хочуть росіян.
Хто і від кого страждає це знак питання.
Але росіян тут точно ніхто крім них не хоче бачити.


А хто їм повірить?
Найменші агітації за рашу і від їх спільнот нічого не лишеться.

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.