Після покупок люди зазвичай зберігають усі продукти в холодильнику. Це ідеальне місце, щоб зберегти їх свіжими. Однак важливо знати, що не всі продукти можна класти у холодильник. Особливо, якщо мова йде про картоплю.
Про це пише "РБК-Україна".
Як зберігати картоплю:Фахівці кажуть, що певні продукти не можна зберігати в холодильнику, адже можна зашкодити своєму здоров'ю.
Зокрема, картоплю потрібно зберігати при кімнатній температурі.
Зазначається, що низька температура у холодильнику змінює смак картоплі, перетворюючи крохмаль на цукор. Це також порушує структуру овоча, який після варіння стає твердішим і зернистішим.
З іншого боку, коли крохмаль денатурований, то він може викликати небезпечну хімічну реакцію під час варіння картоплі.
Картопля, як правило, гниє швидше, коли контактує з холодом. Крохмаль при контакті з низькою температурою перетворюється на фруктозу і глюкозу. Ця реакція називається "холодним підсолоджуванням".
Тому, коли ви потім смажите або запікаєте картоплю при високих температурах понад 250°C, цукор змішується з амінокислотою аспарагін, яка потім утворює хімічну речовину під назвою "акриламід".
Найкращий спосіб захистити свій будинок від цієї токсичної речовини - це зберігати картоплю в прохолодному сухому місці, наприклад, у коморі. Крім того, під час приготування уникайте надмірного підсмажування, щоб зменшити рівень акриламіду.
Що не можна зберігати в холодильнику:
ЦибуляЦибулю, як і часник категорично не можна зберігати в холодильнику. Все тому, що ці продукти легко стають жертвою окислення. Від вологості такий овоч швидко покривається пліснявою, втрачає твердість і смак.
Крім того, сильний цибульний запах у холодильнику може впливати на інші продукти. Тому краще залиште цибулю в коморі, де вона може зберігатися місяцями.
ПомідориХолод у холодильнику робить такий овоч м'яким, змінює смак та робить його більш борошнистими. Зберігання помідорів у холодильнику порушує процес їхнього дозрівання, отже, втрачається смак.
ПерецьТакий овоч не переносить холоду. Щоб зберегти м’якоть ніжною, зберігайте їх у коморі.
Базилік та інші ароматні травиТакі трави не можна класти у холодильник, адже вони можуть швидко почорніти та зів’янути раніше свого часу. Відомо, що базилік або коріандр поглинають усілякі запахи. Тому у холодильника їхній смак обов’язково зміниться. Замість цього залиште їх у чашці з водою, ніби це зрізані квіти.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-09-2022, 00:30
0
1 351