RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Звернення щодо скликання міжнародного церковного трибуналу для патріарха Кирила підписали 427 священників УПЦ МП.

Такі дані станом на вечір 16 квітня розміщені на фб-сторінці автора звернення протоієрея Андрій Пінчука у Facebook, пише molbuk.ua



Водночас троє священників відкликали свої підписи: двоє з Полтавської єпархії та один із Житомирської. Також шестеро підписантів не вказали єпархії.

"Архімандрит Полтавської епархії Біліневич Макарій відкликав свій підпис після тиску зі сторони митрополита Полтавського Філіпа. Васильчук Віталій, протоієрей, Полтавська єпархія - не пояснив, але ви і самі здогадуєтесь", - зазначив Андрій Пінчук.

Саме сьогодні, 16 квітня о 20:00 автор звернення оголосив збір підписів закритим.

"Під зверненням духовенства УПЦ до Предстоятелів Східних Церков щодо суду над патріархом Кирилом закритий. Ми сподівались зібрати бодай 100 підписів. Під зверненням стоять підписи 427 осіб в священому сані. Ця цифра - покажчик не тільки тих, хто поступає по своїй совісті, але й тих, хто не боїться цього робити попри погрози та можливі репресії. Багато священиків в розмовах підтримали наше звернення, але їм не вистачило мужності підписати його - з остраху за своє майбутнє та майбутнє своїх родин.
Що ж, кожен відповідатиме не тільки за свої слова, але й за своє мовчання.

Починаємо процедуру подання звернення у грецькому перекладі для подальшого розгляду до Собору Предстоятелів Константинопольської, Александрійської, Антиохійської, Ієрусалимської та Кіпрської церкви, яким підсудний патріарх Кирилл. Англійська версія звернення буде направлена до Предстоятелів інших православних церков для ознайомлення. Російська версія звернення буде направлена патріарху Кірілу для розуміння того, що він накоїв в Україні і в чому його звинувачує українське духовенство", - написав Андрій Пінчук.



Згідно зі списком, під зверненням підписалися 9 представників УПЦ МП з Буковини:

Бондар Олег, протоієрей, Чернівецька єпархія
Левченко Василь, священник, Чернівецька єпархія
Сливка Павло, протоієрей, Чернівецька єпархія
Коритнік павло, протоієрей, Чернівецька єпархія
Соболь Віталій, протоієрей, Чернівецька єпархія
Черський Віталій, протоієрей, Чернівецька єпархія
Задорожняк Сергій, протоієрей, Чернівецька епархія
Кнігніцький Микола, протоієрей, Чернівецька єпархія
Біньковський Іван, протоієрей, Чернівецька єпархія

Це більше, ніж в сусідніх Івано-Франківській, Тернопільській та декількох інших областях. Водночас лідерами за кількістю підписантів є Волинська та Володимир-Волинська єпархії - 97 та 46 підписів відповідно.



Що це за звернення та про що в ньому йдеться:

Йдеться про Собор Предстоятелів Древніх Східних Церков. Вже багато століть в Православній Церкві існує традиція звертатися до суду такого Собору у випадку серйозних конфліктів. Собор Східних Патріархів неодноразово розглядав позови проти найвищих церковних сановників" - зазначається у повідомлені.

В історії церкви був прецедент звернення до суду Східних Патріархів - у 1666 році саме вони засудили Московського патріарха Никона, позбавивши його патріаршества та єпископського сану. Никона залишили простим монахом та відправили на каяття до монастиря.

Тому, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, священники УПЦ МП вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила.

Його звинувачують у тому, що він проповідує доктрину "русского мира", яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь.

Також зазначають, що Кирил скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.

"Ми сподіваємося, що Собор Предстоятелів Древніх Східних Церков розгляне наше звернення та винесе своє справедливе рішення", - переконаний автор звернення.

Раніше повідомлялося, що станом на 11 квітня, тобто на другий день після написання звернення під ним підписалося вже майже 200 священників. Із них 5 - із Чернівецької єпархії.
Редактор: Галина Олійник
16-04-2022, 21:38
Коментарів 0 Переглядів 5 306

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.