RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



У лавах українськиї військових також є втрати, але вони значно менші, ніж серед російського війська.

Чому так і як зробити їх ще меншими та як деморалізувати їх та жителів росії, які залишилися вдома, розповів радник Міністра оборони Олексій Копитко на своїй фб-сторінці.



"У нас теж є втрати, але вони на порядок, не в раз, а на порядок менші, ніж у російських окупантів. Причини цього:
1) Більша частина наших військ (в першу чергу - в ООС) зустріли ворога на позиціях, підготовлених до оборони.
2) На інших напрямках наші війська активно маневрують. Ніхто не проїжджає багатокілометровими колонами через степовий/ворожий ліс.
3) Наші боги війни саме як боги. Якість артилерійських робіт є неперевершеною. Ефективно працює і ПВО.
4) У росіян все ще є перевага в бронетехніці. Але ця техніка здебільшого не встигає реально вступити в бійку. Це зелені гроби на колесах/гусеницях. Росіяни були явно не готові до того, що у нас є різні ударні засоби, їх може спалити кожен, хто біжить по землі - армія, ТРО, гвардія, поліція, прикордонники..." - написав військовий експерт.

Через це, оскільки ці "створіння" не можуть влізти в нашу армію, вони обстрілюють мирні міста, зауважує Копитко.

"У підсумку наша армія, ТРО, інші силовики отримали поранення, виснажені, але зберігають бойову спроможність та контроль; наш резерв досі практично не задіяний. Поки бойові бригади, спецназ та артилерія будуть зносити окупантів на ходу, готується серйозне посилення. Всі трофеї дуже доречні. Плюс допомога, про яку ми не говоримо", - додав фахівець.

Ніхто не приховує наших втрат, інформацію доносять до родичів, запевнив Олексій Копитко. Проте, щоби не розголошувати противнику стан підрозділів, публічно дані про втрати в наших бойових підрозділах будуть або взагалі, або максимально розмиті.

"Поки це необхідність. Після війни будуть оголошені імена всіх героїв", - написав радник Міністра оборони.

"При цьому, як бачите, ніхто не приховує втрати цивільного населення, а також загибель людей на задньому плані. Тобто те, що не дає уявлення про бойову спроможність. Тут не будемо брехати. Взаємна довіра - основа мобілізації всієї країни", - зазначив Копитко.

Як ще вплинути цифрами щодо втрат на Росію?

Тут Олексій Копитко радить діяти таким чином:

"За наявною інформацією, картина в Росії приблизно така.
1) За межами великих міст населення живе в основному в найглибшій дупі. Йти на війну - це соціальний "ліфт". Поховання та компенсація загиблих - соціальний "ліфт" для сім'ї. Адже людина могла загинути просто у п'яній бійці. А так її життя має певну цінність. Тому чутливість до втрат в провінції низька. Вони переважно стурбовані тим, щоби влада не кидала гроші. Тут нам допомагає те, що влада приховує інформацію. Поширюйте це.
2) Ситуація в містах трохи інша. Особливо, якщо відбувається масова загибель окупантів із однієї військової частини. Багато втрат в умовах компактного життя - це деморалізація ворога, це різка затримка або неможливість збирати резерви. Військові починають хворіти і вдавати ідіотів. Техніка раптом починає ламатися і т.д.
3) Зовсім інша ситуація - з різними проявами репресивної машини (МВД, Росгвардія). Ці створіння були дуже добре забезпечені. Путін їх добре профінансував. Вони займалися непильною роботою по тиску на слабку опозицію та незадоволених. Як правило, вони були зручними. А ось їх масово перетворюють на фарш. Втрата цих годувальників чутлива для сімей, незважаючи на компенсації. У цьому середовищі починається розхитування. На війну не хочуть, але народ з такою ж ефективністю вже не можуть придушити. Як тільки росіяни відчують соціальні наслідки війни, ось тут може настати "перегрів машин".
Тому наша мегаціль - максимально пригальмувати Росію, зупинити все, що може йти на підтримку орди окупантів. Паралізуйте всі можливі комунікації.
Будь-якими способами доносіть інформацію до містян. Нехай витрачають свою енергію, стресують їх. Чим більше ми відтягнемо там - тим легше нашим буде зустріти, викинути, а потім почистити орків", - радить Копитко.

Активний спротив на тимчасово окупованих ворогом територіях дуже допомагає армії, додає експерт. Щоб він не міг нормально копати, не спав, не відчував себе в безпеці ні хвилини. Мирні дії наших людей вже з'їдають ресурси ворога. А партизанство утворює пробоїни.

"Також треба всіма способами ускладнювати життя тим росіянам, які втікли до цивілізованих країн. Виключно в межах законів цих країн! Це важливий момент, бо серед цих "біженців" є чимало "консерв", які будуть вести підривні роботи проти Європи та проти України. Влада всіх країн має максимально контролювати їх. Росіяни-втікачі мають відчути на своїй шкурі, що поки в Росії не зміниться режим, їм спокою не буде. І ніякі гроші їх не захистять. Або нехай допомагають, або страждають", - радить Олексій Копитко.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
9-03-2022, 09:32
Коментарів 0 Переглядів 1 358

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.