Вівторок, 08 липня 2025

Як зробити ідеальний бісквіт: корисні поради та поширені помилки

новини
867
0

Бісквіт – популярна основа для тістечок, тортів та пирогів, а також смачний самостійний десерт. Уміння готувати це пишне тісто стане в пригоді будь-якому домашньому кондитеру. Однак багато кулінарів не можуть "подружитися" з бісквітом: часто він опадає після випічки або виходить занадто забитим.

Чому випічка не виходить красивою і пишною, і як виправити прикрі помилки.



Чому опадає бісквіт: погано збиті яйця

Бісквітне тісто дуже вимогливе до правильно збитих яєць. Якщо яйця збити недостатньо добре, то в бісквіті буде мало бульбашок повітря і він швидко опаде. Збивати яйця потрібно близько 8-10 хвилин до білої пишної піни. Цукор можна додавати поступово з початку збивання.

Чому не виходить бісквіт: неправильне перемішування
Вмішувати яйця в бісквітне тісто потрібно дуже повільно і акуратно, інакше бульбашки повітря лопнуть і тісто осяде. Для хорошого бісквіта в збиті яйця всипте просіяне борошно і акуратно перемішайте знизу вгору силіконовою лопаткою.

Чому осідає бісквіт: неправильна температура

Не варто випікати бісквіт при занадто високій температурі, інакше він осяде ще в духовці. Оптимальна температура випікання – 150º. Не забувайте про ще одне золоте правило бісквіта: не відкривайте духовку під час випікання.

Чому бісквіт не піднявся: довгий простій

Ще одна популярна помилка кулінарів – занадто довге простоювання тіста. Бісквіт потрібно випікати відразу, поки бульбашки повітря зі збитих яєць не вивітрилися. Заздалегідь розігрійте духовку і застеліть пергаментом форму для запікання. Акуратно виливайте тісто в форму і відразу ставте в духовку. Тоді бісквіт буде пишним і ніжним.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: