RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


На вашій кухні завжди чисто, ви уважно стежите за терміном придатності продуктів, а ваш раціон харчування схвалив би найсуворіший дієтолог? Відмінно, але чи впевнені ви, що цього достатньо?

Готуючи собі їжу, люди щодня припускаються одних й тих самих помилок — абсолютно нешкідливих, на перший погляд, але дуже, дуже небезпечних. Перевірте, чи немає у цьому списку ваших звичок?



Пробувати продукти, щоб визначити їх свіжість

Дуже погана, а головне — абсолютно марна звичка. Певні види бактерій ви ніколи не визначите на смак, деякі стадії несвіжості продуктів — теж, а ось отруїтися, причому досить серйозно, зможете дуже легко. Орієнтуйтеся на терміни придатності, які зазначені на упаковці, а за найменших сумнівів — безжально викидайте. Здоров'я є дорожчим, інформує Ukr.Media.

Економити на обробних дошках

Одна й та ж сама дошка для хліба, овочів, сиру, м'яса, риби — та й ніж візьмемо той самий. У кращому випадку дошка трохи споліскується під водою між стравами, у гіршому — нові шматки кидаються туди ж, де щойно що оброблялися "старі". Чи знаєте ви, що відбувається у цей момент з продуктами, які ви збираєтеся з'їсти? Бактерії, які завжди містяться у сирому м'ясі і рибі, потрапляють на ті продукти, які ви планували з'їсти без термічної обробки. Не треба так, у лікарів і без вас достатньо роботи.

Мити сире м'ясо і птицю перед приготуванням

Це контрінтуїтивно, але це правда: ви не можете зробити нічого шкідливішого, збираючись приготувати на вечерю курку або м'ясо. Будь-які бактерії, що містяться у цих продуктах, неминуче загинуть під час теплової обробки — а ось якщо ви як слід промиєте м'ясо під струменем води, деякі з них можуть поширитися на кухонні поверхні. Якщо на м'ясі немає помітних забруднень — сміливо починайте готувати.

Пробувати сире тісто


Найбільш частий інгредієнт будь-якого тіста — сирі яйця. А у сирих яйцях може міститися небезпечна бактерія сальмонела. Втім, якщо ви готуєте випічку, у якій яйця рецептом не передбачені, все одно утримайтеся від вживання тіста: у пшеничному борошні іноді зустрічаються кишкові палички. І краще б вам з ними не зустрічатися.

Розморожувати продукти "природним шляхом"


Найсприятливіша температура для розмноження бактерій — від + 4... до + 60 градусів. Уявіть собі, що відбувається, коли на вашому кухонному столі протягом декількох годин лежить шматок м'яса або птиці і поступово нагрівається до цієї самої "комфортної" температури. Уявили? Ось тому — лише мікрохвильовка.

Замінювати губки для миття посуду занадто рідко


Губки, якими ви миєте посуд, не повинні перебувати на вашій кухні довше за тиждень. Це закон — настільки ж суворий, як необхідність завжди мити руки перед їжею або її приготуванням. Вологе тепле середовище — справжній розплідник для бактерій, а кухонна губка залишається такою більшу частину часу. Повірте, ви не хочете знайомитися з тими, хто живе на ній.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
2-01-2022, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 265

Озеро біля села Чорнівка було дуже популярним місцем відпочинку

Ворожі цілі, які порушили повітряний простір Чернівецької області, знешкоджені на території сусідніх областей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Представлені ексклюзивні речі та історії людей, які пережили тоталітарну систему.


Користуймося, але безпечно. Блог Юлії Пацаранюк
До того, що Чернівці в години знеструмлень перетворюються на вулик, який гуде генераторами, ми вже звикли.
Хто кому виставляє червоні лінії?Блог Ярослава Волощука
Вовочка знову заспівав свою стареньку пісеньку про свої залізні яйця у виді "орешніка".
ВІДЕО Переглянути все відео

Індивідуальний підхід, комфортність перебування в магазині, великий вибір товару (на всі смаки й гаманці), регулярне його оновлення, а також бонуси для клієнтів і стали виявом беззаперечної довіри до бренду "Оптика Люксор".

І минулого, і цього року компанія Bosch Car Service "Тандем" перемогла в конкурсі "Народний бренд" у номінації "Автосервіси". Цьогоріч перемогу в цьому конкурсі здобула ще й автомийка "Тандем".

Перемога знову! У 2024 році туристичний комплекс "Аква Плюс", розташований у с. Кам’яна поблизу Чернівців, отримав визнання як найкраща база відпочинку в регіоні в межах престижного конкурсу "Народний Бренд".