RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


На вашій кухні завжди чисто, ви уважно стежите за терміном придатності продуктів, а ваш раціон харчування схвалив би найсуворіший дієтолог? Відмінно, але чи впевнені ви, що цього достатньо?

Готуючи собі їжу, люди щодня припускаються одних й тих самих помилок — абсолютно нешкідливих, на перший погляд, але дуже, дуже небезпечних. Перевірте, чи немає у цьому списку ваших звичок?



Пробувати продукти, щоб визначити їх свіжість

Дуже погана, а головне — абсолютно марна звичка. Певні види бактерій ви ніколи не визначите на смак, деякі стадії несвіжості продуктів — теж, а ось отруїтися, причому досить серйозно, зможете дуже легко. Орієнтуйтеся на терміни придатності, які зазначені на упаковці, а за найменших сумнівів — безжально викидайте. Здоров'я є дорожчим, інформує Ukr.Media.

Економити на обробних дошках

Одна й та ж сама дошка для хліба, овочів, сиру, м'яса, риби — та й ніж візьмемо той самий. У кращому випадку дошка трохи споліскується під водою між стравами, у гіршому — нові шматки кидаються туди ж, де щойно що оброблялися "старі". Чи знаєте ви, що відбувається у цей момент з продуктами, які ви збираєтеся з'їсти? Бактерії, які завжди містяться у сирому м'ясі і рибі, потрапляють на ті продукти, які ви планували з'їсти без термічної обробки. Не треба так, у лікарів і без вас достатньо роботи.

Мити сире м'ясо і птицю перед приготуванням

Це контрінтуїтивно, але це правда: ви не можете зробити нічого шкідливішого, збираючись приготувати на вечерю курку або м'ясо. Будь-які бактерії, що містяться у цих продуктах, неминуче загинуть під час теплової обробки — а ось якщо ви як слід промиєте м'ясо під струменем води, деякі з них можуть поширитися на кухонні поверхні. Якщо на м'ясі немає помітних забруднень — сміливо починайте готувати.

Пробувати сире тісто


Найбільш частий інгредієнт будь-якого тіста — сирі яйця. А у сирих яйцях може міститися небезпечна бактерія сальмонела. Втім, якщо ви готуєте випічку, у якій яйця рецептом не передбачені, все одно утримайтеся від вживання тіста: у пшеничному борошні іноді зустрічаються кишкові палички. І краще б вам з ними не зустрічатися.

Розморожувати продукти "природним шляхом"


Найсприятливіша температура для розмноження бактерій — від + 4... до + 60 градусів. Уявіть собі, що відбувається, коли на вашому кухонному столі протягом декількох годин лежить шматок м'яса або птиці і поступово нагрівається до цієї самої "комфортної" температури. Уявили? Ось тому — лише мікрохвильовка.

Замінювати губки для миття посуду занадто рідко


Губки, якими ви миєте посуд, не повинні перебувати на вашій кухні довше за тиждень. Це закон — настільки ж суворий, як необхідність завжди мити руки перед їжею або її приготуванням. Вологе тепле середовище — справжній розплідник для бактерій, а кухонна губка залишається такою більшу частину часу. Повірте, ви не хочете знайомитися з тими, хто живе на ній.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
2-01-2022, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 164

Теги -

Військовослужбовцеві було лише 36 років

Проводитимуть виміри фактичного споживання електрики в кожній області.
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Коли «одружимося» з Європою? Блог Ярослава Волощука
Аби долучитися до старої шляхетної родини
«Хто перевірить? Тут контролери не їздять!». Блог Юлії Пацаранюк
Тролейбуси в Чернівцях із жовтня минулого року працюють без кондукторів
ВІДЕО Переглянути все відео

Автомобілісти виконували "маневри" на Театральній площі, на перехресті Університетські та Бандери та поблизу кільця на вулиці Героїв Майдану.
• Теги