Хочете здивувати любу дитину або дорогу подругу новою стравою? Приготуйте десерт із печених яблук із заварним кремом.
Ароматне яблучне пюре, доповнене найніжнішим оксамитовим кремом, задовольнить навіть найвишуканішого гурмана.
Інгредієнти:
для яблучного пюре:
3 яблука
1 столова ложка цукру
мелена кориця
для заварного крему:
0,5 л молока
150 г цукру
4 жовтки
50 г борошна
1 чайна ложка ванільного цукру
Приготування
Яблука вимити і видалити серцевину, не прорізаючи плоди наскрізь. У отримані поглиблення покласти по 1 чайній ложці цукру і запікати близько 30 хвилин за 200°С.
З охололих яблук зняти шкірку і розтерти в однорідне пюре, приправивши його меленою корицею.
Жовтки розтерти з додаванням цукру і ванільного цукру до повного їх розчинення, після чого додати борошно і ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок.
Молоко довести до кипіння, додати підготовлені жовтки і варити, постійно помішуючи, на слабкому вогні до загусання.
У креманки або розетки викласти яблучне пюре, а поверх нього — остиглий заварний крем.
На замітку
Яблука краще використовувати кисло-солодкі. Залежно від сорту яблук і їхньої солодощі регулюйте норму цукру.
Яблука можна не запікати, а, нарізавши шматочками, притушкувати з невеликою кількістю води і цукром.
У яблучне пюре можна додати подрібнені горіхи.
Декорують готовий десерт на розсуд — гілочкою м'яти, порошком какао, тертим шоколадом або зернами граната.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
19-12-2021, 00:24
0
2 587