DataLife Engine > новини / Смачні рецепти > Смакота: десерт із печених яблук із заварним кремом - рецепт приготування

Смакота: десерт із печених яблук із заварним кремом - рецепт приготування


Хочете здивувати любу дитину або дорогу подругу новою стравою? Приготуйте десерт із печених яблук із заварним кремом.

Ароматне яблучне пюре, доповнене найніжнішим оксамитовим кремом, задовольнить навіть найвишуканішого гурмана.

Інгредієнти:

для яблучного пюре:

3 яблука
1 столова ложка цукру
мелена кориця

для заварного крему:

0,5 л молока
150 г цукру
4 жовтки
50 г борошна
1 чайна ложка ванільного цукру

Приготування

Яблука вимити і видалити серцевину, не прорізаючи плоди наскрізь. У отримані поглиблення покласти по 1 чайній ложці цукру і запікати близько 30 хвилин за 200°С.

З охололих яблук зняти шкірку і розтерти в однорідне пюре, приправивши його меленою корицею.

Жовтки розтерти з додаванням цукру і ванільного цукру до повного їх розчинення, після чого додати борошно і ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок.

Молоко довести до кипіння, додати підготовлені жовтки і варити, постійно помішуючи, на слабкому вогні до загусання.

У креманки або розетки викласти яблучне пюре, а поверх нього — остиглий заварний крем.

На замітку

Яблука краще використовувати кисло-солодкі. Залежно від сорту яблук і їхньої солодощі регулюйте норму цукру.

Яблука можна не запікати, а, нарізавши шматочками, притушкувати з невеликою кількістю води і цукром.

У яблучне пюре можна додати подрібнені горіхи.

Декорують готовий десерт на розсуд — гілочкою м'яти, порошком какао, тертим шоколадом або зернами граната.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад