Кращі європейські сири: що варто обов’язково спробувати?*

новини
1 568
0
* На правах реклами



Європа — хоч і найменша, але найрізноманітніша частина світу в плані гастрономічного туризму. Сирні делікатеси в різних європейських країнах відрізняються смаками й ароматами, консистенцією, тривалістю витримки й використанням секретних інгредієнтів, як, наприклад, знаменитий Аппенцеллер, сирну голівку якого протирають спеціальним трав'яним розсолом. Купити сир в Києві можна з різних європейських країн, але найпопулярніші сири виготовляють у:
  • Швейцарії;
  • Австрії;
  • Італії;
  • Іспанії;
  • Франції;
  • Німеччині.
Меншу популярність на полицях спеціалізованих магазинів мають сирні делікатеси родом з Чехії або Нідерландів.

Європейські сирні сімейства: що варто спробувати?


Сирні традиції в кожній країні Європи помітно відрізняються. Наприклад, іспанські витримані сири мають приємну гостроту в посмаку, а свіжі сири з Італії характеризує неповторна вершкова й м'яка текстура сирного тіста, ніжний молочний присмак.

Сири зі Швейцарії: альпійська свіжість і пікантність


Ементаль — напівтвердий швейцарський сирний делікатес, який виготовляють з непастеризованого коров'ячого молока. Він дозріває не менше 4-х місяців, відрізняється блідо-жовтим відтінком, гладкою текстурою сирного тіста й невеликими очками, які нагадують мармур. Остаточний смаковий профіль Ементалю залежить від часу витримки, але найчастіше в посмаку присутні яскраво виражені нотки горіхів і цитрусових.

Варто звернути увагу й на пікантні сири, наприклад, Аппенцеллер. Цей унікальний сирний делікатес виготовляють з коров'ячого молока, а сирну голівку натирають трав'яним розсолом.

Сири з Італії: різноманітна смакова палітра


Італія славиться найбільшою різноманітністю в плані сирних делікатесів. Цінителі вишуканих продуктів у цій країні можуть насолодитися свіжими сирами (Моцарела й Буррата), твердими делікатесами (Парміджано Реджано, Грана Падано, Пекоріно Романо) і навіть сиром з блакитною пліснявою (Горгонзола).

Моцарела — візитна картка Італії. Цей свіжий м'який розсільний сир, приготований з цільного коров'ячого молока, гармонійно доповнить будь-яку страву!

Сири з Іспанії: вишукані пікантні делікатеси


Манчего — твердий витриманий сир, який виготовляють з овечого молока. Сирний делікатес відрізняється легким горіховим присмаком, свіжими землистими нотками з відтінком карамелі.

Іспанія славиться ще й сирами з козячого молока. Наприклад, свіжий козячий сир Капрічо де Кабра виготовляють як в класичному варіанті, так і з додаванням перцю, свіжих трав і т. п.

Сири з Франції: фаворити королівської сім’ї


Франція славиться своїми сирами з цвіллю. Вершково-грибний Камамбер і ніжний Брі часто подають як самостійний компонент сирної тарілки або як повноцінну запечену гарячу закуску під акомпанемент ягідних конфітюрів.

Серед інших європейських сирів варто спробувати Гауду (Нідерланди), Чедер (Англія), Моцарт чи Мосбахер (Австрія), Злата Нива (Чехія), Гран Баварезе (Німеччина).
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.