Осінь - щедра пора на корисні і смачні дари, які обов'язково потрібно включити в свій раціон. Один з них – ягоди обліпихи.
Обліпиха - це про красиву шкіру, антиоксидантний захист і багато інших корисностей-стверджує нутриціолог Юлія Макаренкова в Instagram.
М'якоть і кісточки - різна користь. У м'якоті міститися вітаміни, мікроелементи і кислоти. Лимонна кислота покращує енергообмін запускає енергію на рівні клітини. Яблучна кислота має антибактеріальний ефект.
Масло з насіння обліпихи багате жирними кислотами, включаючи:
1.Альфаліноленолеву кислоту (АLA). Вона відома в широких колах як материнська Омега 3, міститься в насінні. Необхідна для підтримки:
клітинних мембран
для нейронів
активація роботи жовчного міхура
зниження запалення
для судин
⠀
2.Ліноленова кислота (LA)- "корисна" Омега 6 міститься в насінні. Це зволоження зсередини! Хочете зволожену шкіру, приймайте всередину, тому що прискорює виробництво ліпідів, зміцнюючи при цьому епітермальний бар'єр.
3.Масло з ягід, що містить більше 32 % пальмітолеїнової кислоти (омега-7), і масла з насіння з високим вмістом омега-3, 6, 9, вітаміну А, Е і СОД (супероксиддисмутаза). Важливий фермент в організмі, що захищає клітини і тканини від пошкодження вільними радикалами.
⠀
4.Рослинні стерини - сприяють правильному жировому обміну в організмі, покращують циркуляцію крові, відновлюють шлунково-кишкову мікрофлору, сприяють травленню. Підтримка нервової системи і мозку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-10-2021, 00:16
0
19 826