RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Встановлення величезних флагштоків по всій країні політолог із Чернівців Ігор Буркут назвав "гігантоманією".

Свою думку щодо спорудження цього об’єкта у Чернівцях – 50-метрового флагштока з оглядовим майданчиком – політолог висловив у коментарі molbuk.ua



За словами політолога, не в таких речах проявляється любов та повага до своєї країни та її національних символів.

"Гігантоманія характерна для тоталітарних та авторитарних режимів. Це явище було поширеним і в СРСР, і в нацистській Німеччині, і у фашистській Італії. У нормальних демократичних країнах цим не займаються. Любов до країни, повага до власного прапора не вимагають будівництва якихось величезних флагштоків по всіх обласних центрах. Можна подивитися, як американці ставляться до свого прапора. Недавно бачив в Інтернеті відео, як сильний вітер скинув із будинку американський прапор. А в цей момент кур’єр ніс посилку до цього будинку. Він підняв прапор, акуратно його згорнув, поклав на цю посилку, став струнко і віддав честь. Оце я розумію – любов і повага, а не флагшток, який потім впаде на "чесно зароблений" лексус чиновника", - зазначив Ігор Буркут.



Ігор Григорович зауважив, що йому та товаришам неодноразово діставалося за демонстрацію українського прапора у радянський період.

"Ми цей прапор вистраждали. Я маю на увазі наше покоління. Нас за нього били. Моя спина добре знає, що таке "демократизатор" – резиновий кийок, який щойно тоді вводили у радянській міліції і яким міліціонери нас "нагороджували" за те, що ми піднімали ці прапори. З того часу минуло понад 30 років. Зараз виросло інше покоління, для якого цей прапор має інше значення, ніж для нас. Для нинишінього покоління, на жаль, він символізує корумповану продажну владу. Оце мене дуже тривожить, коли так паскудять наші символи, за які люди проливали кров. Скільки загинуло під цим прапором за Україну… А коли не можуть щось добре зробити – ото й будують таке, проводять мітинги… І проголошують себе великими героями. З цього приводу є дуже гарне російське прислів’я – про муху, яка сіла на коня, що тягнув плуга, і сказала: "Ми пахали!"

Щоби молодь щиро прониклася почуттям патріотизму, владі треба не красти, не брехати, а щось робити для людей, а не тільки для себе, переконаний політолог.

"Це єдиний вихід. Але для цього треба нам змінюватися і обирати не клоунів, не злодіїв, не бандюків, а людей, які будуть вірити в те, що вони говорять. Чому Ізраїль – успішна країна, збудована з нічого в пустелі? А тому, що перше покоління, яке будувало, - це були ідеалісти та романтики. Зараз там таких і близько немає, там таке ж, як і у нас, на жаль. І ми коли говоримо, що треба брати приклад з Ізраїлю, то варто підкреслювати – з того Ізраїлю, який був раніше, а не з нинішніх корумпованих ізраїльських політиків, які продаються направо й наліво, подібно до українських", - каже Ігор Григорович.

Та головне, щоби на цьому флагштоці висів наш прапор, а не якийсь інший, зауважує науковець.

"Адже така влада може й продати державу бозна-кому. Бо що таке корумпована влада? Це влада, для якої є тільки гроші. Хто більше заплатить, тому й продають. Аукціон. Чому загинула Османська імперія? Чому загинула Російська імперія? Насамперед через повну продажність чиновництва згори донизу. Фактично вони зробили все для того, щоби ці держави не витримали історичних випробувань. Таке відбувається доволі часто в історії людства. І не дай Боже, якщо це станеться в нас. Тому підкреслюю, що потрібні люди, які будують державу не тільки для себе і своїх рідних, але й для своїх наступних поколінь і поколінь своїх сусідів, знайомих, друзів та взагалі всіх, із ким вони живуть разом в Україні", - додав Ігор Буркут.

Нагадаємо, у Чернівцях до Дня Державного прапора України, 23 серпня, підняли найвищий в області прапор розміром 9 на 13 метрів.

Підняли прапор на 50-метровому флагштоці, встановленому на території парку "Жовтневий" по вулиці Воробкевича.

Флагшток спорудили у рамках проєкту капітального ремонту (благоустрою) частини парку "Жовтневий" із влаштуванням оглядового майданчика. Ідея спорудити такі "постаменти" у 17-ти обласних центрах України належала Офісу Президента – щоби таким чином, мовляв, їх об’єднати.

На Буковині проєкт реалізували облдержадміністрація з міськрадою, кошти – з державного бюджету.

Проєкт "влетів у копійку" українським платникам податків. Спочатку на його встановлення виділили 10,7 мільйонів гривень, пізніше – ще 4,5 мільйонів. Гроші дали як субвенцію на розвиток інфраструктури. Тобто загальна сума вийшла понад 15 мільйонів.

Раніше перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк уникнув відповіді на запитання журналістки МБ про надійність флагштока в Чернівцях, звинувативши її в "антиукраїнській позиції".

Також колишній міський голова Чернівців, депутат Чернівецької міськради Олексій Каспрук розкритикував будівництво флагштока поблизу парку "Жовтневий".


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
25-08-2021, 18:28
Коментарів 0 Переглядів 2 799

Теги -

У Раді оборони області вважають, що ворог може активізувати роботу диверсійно-розвідувальних груп і планувати масовані атаки на Великдень

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час заходу збирали кошти на ремонт авто для артилеристів 80 окремої десантно-штурмової бригади


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.