RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Сезон відпусток у 2021 році зазнав кардинальних змін через пандемію. Людям доводиться призвичаюватися до нових умов – обов'язкових ПЛР-тестів чи сертифікатів вакцинації.

Чи зменшилася через це кількість відпочивальників та які напрямки відпочинку є найпопулярнішими, розповіли в турагенствах, йдеться в публікації "МБ".



Відпочинок за кордоном

Юлія Кутєйнікова, власниця турагентства, розповідає що цього літа є кілька варіантів відпочинку біля моря.

– Можна відпочити біля моря в Чорногорії, Албанії, Хорватії. Ці країни не вимагають тестів на коронавірус. Якщо з умовою тесту чи вакцинації – Туреччина, Єгипет, Греція, Об’єднані Арабські Емірати, Кіпр. По більшості країн Євросоюзу турів поки що немає, вони закриті для нас, – розповідає пані Юлія.

Серед найпопулярніших – Туреччина, Єгипет, Болгарія.

Відпочинок у липні в цих країнах на сім’ю з двох дорослих і дитини обійдеться від 28 тисяч гривень. За ці гроші – "все включено" та готель п’ять зірок. Економні варіанти обійдуться в 20 тисяч.

– У нас бувають різні варіанти. Можна відпочити і від 18 тисяч. Трапляються навіть акції, коли на двох можна відпочити і за 12 тисяч гривень. Завжди є якісь альтернативні варіанти. Готелі чи авіакомпанії дають знижки, коли залишаються кілька вільних місць. Тим більше зараз і так карантин на них вплинув, вони намагаються якось виживати, – каже власниця.

Серед найдешевших варіантів – Болгарія. Там можна відпочити від 10 тисяч гривень.

Пані Юлія розповідає, що траплялася і мінімальна вартість, коли за 120 доларів на людину можна було тиждень відпочити в Єгипті. В Туреччині – від 150 доларів на людину.

Тиждень відпочинку на Кіпрі обійдеться значно дорожче – від 37 тисяч на двох. Чорногорія – від 17 тисяч за особу і вище.

Відпочинок в Україні

Біля моря в Україні теж є чимало варіантів відпочинку – в Коблево, Затоці, Одесі, Залізному Порту.

– Відпочинок в Затоці обійдеться від 300-400 гривень на добу в готелі, в будиночках з трьох-разовим харчуванням – від 450 гривень. В Одесі відпочинок буде значно дорожчим, від 800 гривень на добу. В Залізному Порту середня цінова пропозиція за ніч на двох складає від 500 до 1500 гривень.

В Коблево біля моря можна відпочити від 500 до 1500 гривень за добу, залежно від розташування бази відпочинку. В Кирилівці, що в Запорізькій області, маленький будинок біля моря можна винайняти за 450 гривень. Більш комфортні апартаменти коштуватимуть за 1000 гривень на добу. В Лазурному, що біля Херсона, середній цінник за готельний номер становить близько 800 гривень за добу

Пані Юлія каже, що, порівняно з минулими роками, люди не роблять ранніх бронювань та вже не так часто їдуть на відпочинок.

– Колись раннє бронювання було дуже популярним, коли люди замовляли тур за три-чотири місяці наперед. А тепер цього немає, люди бояться щось планувати, ситуація може будь-коли змінитися. Зменшилися і напрямки, туристи беруть вже дешевші, економні варіанти. Ті, хто літали двічі-тричі на рік, літають лише один або ж взагалі відмовляються від відпочинку за кордоном, – зазначає Юлія Кутєйнікова.

Де відпочивають буковинці

Чернівчанин Юрій цього літа вирушив відпочивати в Болгарію.

– Місцева валюта – лев, це приблизно 16,50 гривень. Вартість номера на двох – близько 70 євро, але можна знайти дешевше, ми платимо 30 євро. Ціни на їжу теж невисокі. Курка ціла – 6,5 лева за кілограм, зі знижкою можна купити і за 4,8 лева. Свинина вартує так само, як у нас в магазинах, телятина – дорожча. Картопля – від 1,2 лева, помідори – від 2,4 лева, огірки в ту ж ціну. Персики – від 4,5 лева, черешня – близько 3 левів. Кілограм смачного морозива з шоколадом або нугою – десь від 2,4 лева. Якщо їсти в кафе, то пів курки смаженої та 200 грамів картоплі вартують 6,4 лева, Тарілка бульйону 2,5-3,5 лева. На 9-10 левів можна поїсти і випити бокал болгарського пива. В ресторанах попоїсти –дорожче. Пиво болгарське коштує 2,5 лева за пляшку в 2,3 літра, пляшка джину болгарського – 8-9 левів, рому – 9-10 левів, горілка – 10-12 левів. Це все за 0,7 літра. На імпортний алкоголь регулярні знижки. В готелях і кафешках є вайфай. Людей тільки побільшало на пляжах. Тут переважно спокійний відпочинок: пиво, футбол, трошки джин-тоніку, прогулянки.

Чернівчанин Микола теж відпочиває в Болгарії, на курорті Албена.

– Ми з сім'єю відпочиваємо в маленькому містечку Албена неподалік від кордону з Румунією. Живемо в тризірковому готелі за кілометр від пляжу. Перевага цього міста, на відміну від інших популярних курортів Болгарії, – це те, що воно надзвичайно зелене. Тут неймовірні парки, зелені пагорби. В інших болгарських містах ми не бачили такої класної природи.
Серед переваг готелю (крім "олл інклюзіву", ланчів та "халявного" морозива й спиртного), те, що всі відвідувачі мають безлімітне право користування місцевим аквапарком. Він, до речі, працює з 10.00 до 18.00. Там із два десятки різних гірок та інших атракціонів для будь-якого віку. Є гірки для маленьких дво- і трирічних дітей, а є й величезні спуски заввишки з дев'ятиповерхівку. До пляжу далеченько, але це для нас не є недоліком, бо ж треба трохи ходити і вагу, набрану на безмежній кількості харчів, скидати.
Пляж чистенький. Народу небагато, на відміну від Сонячного Берега, де ніде яйцю впасти. Два роки тому ми відпочивали у Сонячному Березі. Там, звісно, умови трохи кращі, але й недоліків, на відміну від Албени, чимало.

Вимоги в’їзду

Греція – негативний ПЛР-тест (зроблений не пізніше, ніж за 72 години до прибуття) або повна вакцинацію від COVID-19 (з моменту отримання останньої дози щеплення повинно пройти не менше 14 днів).

Туреччина – за 72 години до прибуття, необхідно заповнювати електронну анкету на сайті МОЗ Туреччини, негативний ПЛР-тест або повний курс вакцинації або результати експрес-тестів на антиген (з моменту взяття зразка до перетину кордону має пройти не більше 48 годин).

Єгипет – сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття.

Болгарія – негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус або сертифікат про вакцинацію, документ про перенесений COVID-19, отриманий не раніше ніж за 6 місяців до дати в'їзду.

Хорватія – ПЛР-тест або підтвердження вакцинації.

Чорногорія і Албанія – обмежень немає.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
3-07-2021, 13:15
Коментарів 0 Переглядів 5 518

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.