RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Політична реклама

Надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня (червневий паводок), що мала місце на території Чернівецької області в травні минулого року завдала колосальних збитків інфраструктурі краю та місцевим жителям.

Збитки, що були завдані внаслідок випадання сильних проливних дощів та підняття рівня підземних вод були просто катастрофічними. Значних пошкоджень зазнали об’єкти дорожньої, транспортної, соціальної інфраструктури, приватні домоволодіння громадян, їхні огороди та сільськогосподарські посіви.

Народний депутат України Максим Заремський з самого початку червневого паводку перебував на своєму 202 виборчому окрузі та в межах повноважень намагався вжити невідкладних та оперативних заходів щодо надання допомоги місцевим жителям, які постраждали внаслідок стихії. Ним організовувались робочі наради та приймалась участь в засідання комісій при обласній та районних державних адміністраціях, а також в тих мсцях які найбільше постраждали від стихії.



Було встановлено, що попередня сума збитків, а відповідно й коштів, необхідних на проведення відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на територій 202 виборчого округу становила 135,2 млн. грн. Сюди входили дії з проведення першочергових аварійно-відновлювальних робіт, необхідних для запобігання подальшому руйнуванні місцевої інфраструктури та захисту населення, а також безпосереднє проведення робіт з ліквідації червневого паводка 2020 року.

Хочеться зазначити, до вказаних вище робіт безпосередньо належало проведення капітальних ремонтів дамб та берегових кріплень на річках, а також виконання робіт з укріплень берегів.

В той же час, значних збитків зазнала дорожня інфраструктура. В більшості населених пунктів, які постраждали внаслідок сильних проливних дощів та підняття рівня підземних вод пошкоджено асфальтне та гравійне покриття, а в окремих населених пунктах автотранспортне сполучення ускладнене або взагалі відсутнє.

Крім того, неоціненних збитків стихія завдала безпосередньо житловим будинкам та присадибним ділянкам місцевих жителів.
Загальна сума коштів, які необхідно було отримати для повного завершення відновлювальних робіт (будівництво та укріплення дамб і мостів, доріг загального та місцевого значення, відновлення об’єктів соціальної сфери, компенсації за пошкодження сільськогосподарських угідь та домогосподарств місцевих жителів) становила близько 1,117 млрд. грн, з них компенсація місцевих жителям складає 187,1 млн. грн. Наявний обсяг коштів резервного фонду обласного бюджету Чернівецької області не мав можливості щодо подолання наслідків стихії без допомоги зі сторони Уряду.

Під час виїзного засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС в м. Івано-Франківськ, яка проходила під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, народний депутат України Максим Заремський також прийняв у ній участь та наполягав на териміновому виділенні коштів для Чернівецької області, посилаючиь на їх відсутність в обласному бюджеті.

Так, 25 червня 2020 року на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про виділення коштів на першочергові заходи з ліквідації наслідків повеней на західній території України, де Чернівецькій області було виділено 98 млн. грн. З них, 30 млн. грн. – це кошти, виділені на обласну державну адміністрацію і 58 млн. грн – для укріплення берегів і дамб, які були пошкоджені. А також 10 млн. грн. було передбачено для підрозділів ДСНС, поліції та Нацгвардії.

Максимом Заремським було підготовлено чимало депутатських запитів та звернень (близько 40) до вищих посадових осіб держави щодо виділення додаткових коштів з резервного фонду держаного бюджету на подолання наслідків стихії. Так, крок за кроком до кінця 2020 року вдалося отримати значну частину коштів загальною сумою майже 500 млн. грн. Ці кошти були перераховані обласній державній адміністрації для подальшого їх використання на подолання наслідків стихії.

На даний час, роботи по відновленні інфраструктури й досі тривають. Так, на території 202 виборчого округу в рамках програми Президента України "Велике будівництво" триває капітальний ремонт мосту через річку Сірет, що у Сторожинці по вулиці Клинівській.

Міст, що сполучає дороги "Сторожинець – Панка" та "Сторожинець – КПП "Красноїльськ" зруйнувала повінь ще у 2010 році. Відтоді близько 5 тисяч сторожинчан уже понад десятиліття живуть без зручного автомобільного сполучення з містом. Адже, щоб потрапити на протилежний берег річки, необхідно подолати додатково 15 кілометрів. Пішоходи ж користуються тимчасовою переправою, яку побудували власними силами.

Вартість відновлення мосту становить близько 19 мільйонів гривень. Під час засідання Комітету ВРУ з питань бюджету Максим Заремський переконав інших членів комітету в необхідності виділення коштів державного бюджету на його будівнитво, а також на ряд інших об’єктів, які знаходяться на території 202 виборчого округу.

Також тривають роботи по берегоукріпленні на території Конятиської сільської територіальної громади. Береги річки Черемощ між селами Стебні, Довгопілля, Конятин, Яблуниця зміцнили габіонами. Роботи виконали за кошти, які Уряд виділив на ліквідацію наслідків паводку.

Після укріплення берегів габіонами, Чернівецька ОДА розпочне виготовлення проєктно-кошторисної документації на бетонні укріплення, а потім будуть проведені роботи з ремонту та асфальтування дороги над річкою, де встановити габіони.

Максим Заремський зазначає, що: "повінь – це страх, біль, збитки та втрачені людські життя. І захистити від таких стихій населення під силу тільки державі. Я завжди вболівав і зараз продовжує відстоювати на держаному рівні питання щодо необхідності продовження будівництва дамб та проведення укріплення берегів задля утримання річок у своїх руслах та упередження від негативних наслідків стихії у майбутньому".

Він також акцентує увагу на тому, що в межах повноважень буде докладати всіх можливих зусиль задля залучення додаткових коштів на ліквідацію наслідків стихії, встановлення належних укріплень та дамб, щоб мінімізувати майбутні негативні наслідки від паводків.

Робота народного депутата України Максима Заремського триває…

Пресслужба народного депутата України
Максима Заремського
Редактор: Марія Фернюк
30-06-2021, 20:00
Коментарів 0 Переглядів 2 456

Теги -

Генерал-полковник Руслан Хомчак обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ до Валерія Залужного

Оголошено I рівень небезпечності

Аварії сталися неподалік села Петрашівка та у Нових Бросківцях
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.