Одним із перших заходів святкування Дня міста у Чернівцях стала презентація найбільшого в історії кулінарного мистецтва України пирога.
Пиріг вагою 520 кілограмів, над випіканням якого працювало десятеро пекарів, виставили на Центральній площі біля ратуші. Його порізали на шматки і роздали всім чернівчанам.
Перший скуштував пиріг міський голова Микола Федорук. Далі роздавали всім. Люди їли і з собою в сумки брали. За півгодини від величезного пирога нічого не залишилося.
На його випікання пішло 220 кілограмів борошна, п’ять кілограмів дріжджів, 20 кілограмів масла, по 15 кілограмів вишень, яблук і слив, мак, горіхи та 300 яєць.
3-10-2009, 12:46
0
2 273