RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Назвали продукти, які категорично заборонені після вакцини від коронавірусу

Коли ви боретеся з інфекцією, ваше тіло потребує поживних речовин та енергії для підтримки вашої імунної системи, а певні продукти можуть допомогти в процесі загоєння.

Точно так само, коли ви готуєтеся до вакцинації від COVID-19, вам може бути цікаво, чи варто вам їсти (або пити) що-небудь особливе після щеплення, щоб зміцнити захисні сили вашого організму.



За інформацією Livestrong, ваша дієта не може запобігти або вилікувати COVID, а також не може зробити вакцину більш ефективною або мінімізувати будь-які побічні ефекти.

Тим не менш, вживання в їжу багатих поживними речовинами протизапальних продуктів може допомогти підтримати вашу імунну систему і допомогти вашому організму, оскільки він виконує важку роботу по утворенню антитіл після вакцинації.

Нікет Сонпал, доктор медичних наук, терапевт і гастроентеролог в Нью-Йорку, обговорює, що їсти (і чого уникати) після уколу (і дійсно, завжди) для міцної імунної системи.

6 продуктів, які потрібно їсти після вакцинації
Свіжі цільні продукти допомагають вашому організму робити те, що йому потрібно, щоб підтримувати ваше здоров'я:

1. Фрукти та овочі
Багаті поживними речовинами фрукти та овочі "можуть допомогти зміцнити імунну систему і дозволити організму краще боротися з хворобами", - говорить доктор Сонпал.

Зокрема, за словами доктора Сонпала, фрукти та овочі, багаті вітаміном С, можуть допомогти організму виробляти більше білих кров'яних тілець (типу, який бореться з інфекціями та хворобами). За його словами, цитрусові, такі як грейпфрути, апельсини і лимони, містять високий рівень вітаміну С, але червоний солодкий перець - ще більш багате джерело.

Більш того, за словами доктора Сонпала, зелені овочі, такі як брокколі і шпинат, багаті антиоксидантами, які захищають ваші клітини від шкідливих вільних радикалів. Це важливо, тому що вільні радикали - нестабільні молекули, які пошкоджують ДНК і білки в наших клітинах - можуть викликати окислювальний стрес, який потенційно може зробити вас більш уразливими для розвитку хвороб, - пояснює він.

2. Горіх
"Горіхи-відмінне джерело вітамінів і мінералів, які підтримують здорову імунну систему і міцне серце", - говорить доктор Сонпал. Вони також допомагають стримувати запалення.

Дійсно, дослідження, проведене у вересні 2016 року в американському журналі клінічного харчування, показало, що регулярне вживання горіхів пов'язане з меншою кількістю запальних біомаркерів.

За словами доктора Сонпала, мигдаль багатий вітаміном Е, який сприяє більш ефективному функціонуванню імунної системи.

Горіхи кешью містять велику кількість магнію, який, як відомо, має протизапальні властивості і допомагає знизити кров'яний тиск для здоров'я серця.

Волоські горіхи мали найпотужнішу антиоксидантну активність, перевершуючи Мигдаль, горіхи пекан і фісташки, згідно з дослідженням, проведеним в лютому 2012 року в Food & Function.

3. Жирна риба
За словами доктора Сонпала, жирна риба, така як лосось і тунець, багата омега-3, корисними для серця жирами, які можуть зменшити запалення в організмі, знизити кров'яний тиск і запобігти закупорці артерій бляшками.

Дослідження показують, що омега-3 жири можуть не тільки допомогти запобігти серцевим захворюванням та інсульту, але також допомогти впоратися з аутоімунними захворюваннями, такими як вовчак та ревматоїдний артрит, і потенційно захистити від раку та інших станів.

4. Курячий суп з локшиною

Коли погана погода, курячий суп з локшиною є основним продуктом харчування. Але є справжня наука, що підтверджує його цілющу силу.

"Курячий суп з локшиною має протизапальні властивості, які допомагають полегшити симптоми, що виникають при боротьбі з хворобою", - говорить доктор Сонпал.

По-перше, морква, цибуля і селера в цьому супі містять необхідні мінерали, такі як калій і залізо, і є відмінними джерелами бета - каротину, який являє собою форму вітаміну А, яка діє як антиоксидант, - говорить доктор Сонпал.

Крім того, курка містить неабияку порцію білка, який допомагає живити антитіла і підтримувати ефективну роботу імунної системи, - говорить доктор Сонпал.

"Навіть бульйон корисний своїми зволожуючими властивостями і здатністю очищати закладені носові порожнини", - додає він.

5. Вода
Є причина, чому ваш лікар говорить вам пити багато рідини, коли ви боретеся з інфекцією, тіло втрачає воду. Центри контролю та профілактики захворювань (CDC) рекомендують пити багато води після вакцинації COVID, щоб зменшити дискомфорт від можливих побічних ефектів, таких як лихоманка.

Крім того, споживання води може навіть допомогти зміцнити захисні сили вашого тіла, щоб ви в першу чергу не захворіли.

"Вода підтримує вологість носових проходів, так що слиз може боротися з вірусами і хворобами до того, як вони потраплять в організм", - говорить доктор Сонпал.

Вода також додає в кров кисень, що допомагає вашій імунній системі працювати більш ефективно.

6. Устриця
Виявляється, устриці - не єдине цінне, що можна знайти в устрицях.

"Устриці повні цинку-мінералу, який допомагає видаляти патогени з організму і допомагає виробляти більше білків для боротьби з вірусними інфекціями", - говорить доктор Сонпал.

Ось що робить цих молюсків чудовою їжею, коли ваша імунна система потребує додаткової підтримки.

Їжа, якої потрібно уникати

Після того, як ви отримали вакцину, уникайте наступних продуктів і напоїв або практикуйте помірність в них, щоб допомогти вашій імунній системі функціонувати найкращим чином.

1. Продукти високого ступеня обробки
Хоча картопляні чіпси і печиво можна їсти час від часу, вони можуть бути не найкращим варіантом, коли ви намагаєтеся зміцнити імунний захист свого організму.

"Харчові продукти з високим ступенем обробки можуть викликати скачки цукру, що, в свою чергу, призводить до ослаблення імунної системи", - говорить доктор Сонпал. "А коли імунна система не працює на повну потужність, вірусам або іншим шкідливим патогенам набагато легше проникнути в організм".

Що ще гірше, продукти з високим ступенем обробки також мають запальні властивості, які перешкоджають здатності організму боротися з інфекціями і потенційно можуть погіршити симптоми, коли ви хворі, - говорить доктор Сонпал.

2. Алкоголь
Якщо ви намагаєтеся підтримати свою імунну систему, Ви можете охолодити її за допомогою коктейлів. Це тому, що алкоголь може безпосередньо пригнічувати імунну систему, говорить доктор Сонпал. Іншими словами, ваше тіло не буде працювати так само ефективно, щоб боротися з вірусами і хворобами.

"Алкоголь також знищує корисні бактерії в шлунку людини, що ускладнює захист від інфекції", - додає він.

Не кажучи вже про те, що алкоголь може зневоднити вас, що може посилити деякі з можливих побічних ефектів вакцини (наприклад, болі в тілі).

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
29-04-2021, 23:06
Коментарів 0 Переглядів 4 260

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.