Насіння соняшнику має міцну зовнішню оболонку. Оскільки шкаралупа важко перетравлюється людьми, вони зазвичай їдять очищені від лушпиння насіння.
Люди також можуть вирощувати проростки з ядер соняшнику, що може підвищити поживну цінність насіння, пише
Главред.
Насіння соняшнику має наступну харчову цінність:- багаті сіркою білки, цінні для багатьох біологічних процесів, включаючи розвиток м'язів і скелета;
- амінокислоти, включаючи глутамін, аргінін і цистеїн;
- 55-70% лінолевої кислоти і 20-25% олеїнової кислоти;
- більша кількість вітаміну Е, ніж в насінні льону, кунжуту і арахісі;
- антиоксиданти, включаючи флавоноїди і фенольні кислотивисокі концентрації ніацину і вітамінів A, B і C;
- багатий мінералами, такими як кальцій, залізо і магній;
Про насінняСоняшник звичайний (Helianthus annuus L.) відноситься до сімейства складноцвітих. Насіння рослин їстівні, і виробники використовують їх в їжу і для виробництва соняшникової олії. Таким чином, соняшникова олія займає четверте місце серед найбільш вироблених масел в світі.
Користь для здоров'яВключення насіння соняшнику в раціон може принести користь для здоров'я.
Протизапальну та протимікробну - протизапальний засіб;
- протигрибковий;
- антибактеріальний;
- лікування рани;
Сприятливі ефекти обумовлені такими сполуками, як феноли, дубильні речовини і сапоніни.
Однак у багатьох дослідженнях беруть участь тварини або лабораторні дослідження, тому вченим необхідно провести більше досліджень, щоб зробити тверді висновки про вплив на людей.
КалорійністьПомірне вживання насіння соняшнику в рамках здорового харчування може мати безліч переваг. Однак насіння досить калорійні.
Якщо людина прагне підтримувати помірну вагу, він може побажати обмежити порції насіння соняшнику і включити їх в свій щоденний раціон.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-04-2021, 00:35
0
940