RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як це "любити себе": шість практичних способів почати

Є тільки одна людина, з якою ви проводите кожну секунду кожного дня свого життя - це ви самі.

Створення любовних відносин з самим собою може бути довгим і складним процесом, але це також створить простір для більшого щастя і свободи, пише Главред.



Що означає Любов до себе?

Самолюбство-це почуття довіри, впевненості і гордості за себе і свої здібності.

"Любов до себе допоможе вам насолоджуватися хорошими моментами в житті і повірити в свою здатність справлятися з поганими часами", - говорить Еймі Дарамус, клінічний психолог.

Досягнення любові до себе може бути важким через засвоєних уявлень про те, що ви недостатньо хороші, або через почуття провини через те, що ви ставите свої потреби на перше місце.

"Існує зрушення в перспективі, властиве любові до себе, коли людина починає ставити внутрішні потреби вище потреб інших",-говорить Сабріна Романофф, психіатр, клінічний психолог лікарні Ленокс Хілл в Нью-Йорку.

Розвиток любові до себе вимагає часу, терпіння і практики, але любов до себе заслуговує і досяжна для всіх. Ось шість способів практикувати любов до себе.

Ось що вам потрібно знати про любов до себе.

1. Практикуйте догляд за собою

Турбота про себе-це все, що ви робите, що приносить користь вашому фізичному, психічному або емоційному здоров'ю.

Є багато способів подбати про себе, в тому числі:

- Перегляд фільму або телешоу

- Приготування їжі

- Грати в гру

- Прогулянка

- Прибирання квартири

- Чищення зубів зубною ниткою

- Вправа

2. Будьте уважні

Уважність це усвідомлення того, що ви відчуваєте в даний момент без осуду. Уважність намагається відвести вас від минулого або майбутнього, зосереджуючись на сьогоденні.

"Можливість прислухатися до свого тіла і розуму і усвідомлювати свої потреби-найкраще, що можна зробити спеціально для вас", - говорить Енні м.Хендерсон, сертифікований професійний інструктор з життя і ліцензований професійний консультант.

Про що йдеться в дослідженні: у великому огляді 2015 року дослідники виявили, що втручання, засновані на уважності, підвищують самооцінку учасників.

Ось кілька способів практикувати уважність:

Медитація

Вважайте вдихи або глибоко дихайте

Вправи на заземлення

Зверніть увагу на свої п'ять органів почуттів, наприклад на те, що ви відчуваєте, чуєте або відчуваєте.

3. Ставте під сумнів негативні думки

Коли у вас в голові виникає думка:" Я недостойний "або" Я не можу цього зробити", сумнівайтеся в цьому. Що змушує вас так думати і як ви можете змінити свою точку зору, щоб зосередитися на успіхах?

Крім того, подумайте про те, як зовнішні фактори впливають на вашу думку про себе. "Іноді ви погано справляєтеся на роботі, але іноді їх очікування експлуатують", - говорить Дарамус. "Іноді тебе немає поруч з другом або значущим другом, але іноді їх потреби необгрунтовані".

4. Встановіть межі

Встановлення фізичних та емоційних меж дозволяє контролювати, як ви ставитеся до себе і як до вас ставляться інші, і те, і інше важливо для любові до себе. Це допомагає розставити пріоритети для ваших потреб і дозволяє озвучити їх.

Встановлення меж може виглядати так:

- Навчитися говорити " ні " без почуття провини

- Прийняття рішення незалежно від думки інших про вас

- Постояти за себе і свої потреби

- Ваші кордони можуть змінюватися з часом, і введення нових обмежень не вимагає вибачень.

5. Перестаньте порівнювати себе з іншими

Завдяки соціальним мережам занадто легко побачити ідеалізовану версію життя та досягнень інших людей. Порівняння себе з тим, що людина знаходиться в мережі, може завдати шкоди самолюбству.

"Пам'ятайте, що соціальні медіа-це крайня версія проекту публічних особистостей або людей в масках, але вони являють собою лише частину викликів, проблем і труднощів, які забарвлюють життя людей", - говорить Романофф.

Про що йдеться в дослідженні: у дослідженні 2018 року вчені виявили, що студенти, які використовували соціальні медіа для порівняння себе та отримання позитивних відгуків від однолітків, частіше відчували симптоми депресії та надмірно шукали заспокоєння в автономному режимі.

6. Видаліть зі свого життя токсичних людей

Токсична людина може обмежити вашу здатність розвивати любов до себе. Хоча ви можете досягти любові до себе самостійно, це легше, коли люди навколо вас підтримують і поважають.

За словами Хендерсона, ознаки токсичної людини можуть включати:

- Опір вашому зростанню або боязнь його;

- Говорити тільки негативні речі

- Не звертають уваги на вашу думку

- Ігнорування встановлених вами кордонів

- Залишають вас виснаженим після часу, проведеного разом

- Поговоривши з ким-небудь, запитайте себе: "я відчуваю себе краще або гірше, ніж до початку розмови?"

Як розвивати любов до себе

Є багато способів розвинути любов до себе, і найкращий з них буде варіюватися від людини до людини.

"Прокидайтеся о 5 ранку, медитація, і ведення щоденника може дійсно дати комусь почуття любові до себе, це можуть бути танці, біг або розмова з особистим тренером або терапевтом, - говорить Хендерсон.

Ось кілька конкретних методів розвитку любові до себе, які варто спробувати:

Пошук допомоги. Дослідження показують, що терапевти можуть допомогти розвинути любов до себе і почуття власної гідності. Вони можуть м'яко направити вас в пошуках джерел невпевненості, а потім допомогти вам їх подолати.

"Терапевт також може перевірити наявність основних проблем, таких як депресія, тривога або травма", - говорить Дарамус.

Зробіть медитацію любові до себе. Подібно усвідомленості, медитація любові до себе передбачає сидіння наодинці з собою і пробудження до себе почуттів любові і доброти.

Журнал. Письмо може покращити ваше почуття благополуччя, надаючи вам можливість дізнатися про свої емоції, про те, що ви пишаєтеся, про аспекти, які вам подобаються в собі, і про кроки, які ви робите для досягнення своїх цілей.

Слухайте твердження. Твердження-це фраза, яку Ви можете сказати собі, якщо почуття любові до себе коливається або потребує підтримки. Твердження можуть включати "я гідний"або "я любимо". Для початку доступні додатки для підтвердження і журнали.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
23-03-2021, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 626

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!