RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Арахісове масло може викликати неприємне захворювання шкіри

Акне-це поширене захворювання шкіри, яке виникає, коли масло затримує мертві клітини шкіри і сміття в волосяних фолікулах. Запалення, бактерії, гормони та інші фактори можуть посилити проблему.

Взаємозв'язок арахісовий масла з прищами безпосередньо не досліджувалася, пише Главред.



Але доданий цукор в деяких арахісових маслах і їх сполуки, такі як омега-6 жирні кислоти, можуть викликати загострення акне у деяких людей.

Транс-жири

Людина може припустити, що арахісове масло шкідливо, тому що воно містить трансжири. Дійсно, багато жирних або оброблені фаст-фуди містять трансжири, які мають тісний зв'язок з вугрової висипкою, викликаної дієтою.

Проте дослідження 2016 року показало, що рівні трансжирів в арахісовому маслі практично не виявляються, повідомляє Medical News Today.

Насичені жири

Дослідження 2014 року відзначило зв'язок між насиченими жирами і загостренням вугрової висипки у 248 учасників у віці 18-25 років.

Одна порція арахісового масла, або 45 грамів (г), містить 4,54 г насичених жирів, така ж кількість, як і в деяких маслах.

Однак в помірних кількостях насичені жири не так шкідливі, як деякі думають. Дієта з високим вмістом насичених жирів, яка може містити багато ультра-оброблених і смажених продуктів, може збільшити ризик хронічних захворювань.

Омега-6

Омега-6, Як і омега-3, є незамінними жирними кислотами, і деякі з них потрібні людині в раціоні.

Західна дієта зазвичай містить велику кількість продуктів, що зазнали ультраобробці, які багаті омега-6, але містять мало омега-3. Арахісове масло, яке часто містить різні масла, такі як пальмова олія, також є джерелом омега-6.

Організму потрібні як омега-6, так і омега-3, але підтримка правильного балансу є ключовим моментом. Споживання занадто великої кількості омега-6, які мають тенденцію до запальних процесів, і недостатньої кількості омега-3, які мають протизапальну дію, може привести до негативних наслідків для здоров'я.

Акне-це хронічне запальне захворювання, тому дисбаланс на користь прозапальних омега-6 може посилити цю шкірну проблему. Дослідження 2017 року прийшло до висновку, що високий рівень омега-6 в раціоні може призвести до збільшення кількості прищів.

Для оптимального здоров'я шкіри постарайтеся знайти баланс між омега - 6 і омега-3. Зазвичай це означає споживання більшої кількості омега - 3 і меншої кількості омега-6, які можна знайти в оброблених харчових продуктах і деяких рослинних оліях, таких як соєва олія.

Арахісовий агглютинин

Арахісовий аглютинін-це білок, який називається лектином.

Лектини погано засвоюються організмом і можуть дратувати тонкий кишечник. Це пошкодження може призвести до підвищеної проникності кишечника, що полегшує потрапляння речовин з кишечника в кровотік.

Дослідження 2019 року показало, що кишкова проникність може викликати прищі, і це може бути пов'язано з запаленням і порушенням імунної системи.

Однак для того, щоб зробити висновок, необхідні подальші дослідження. До цих пір немає досліджень, які безпосередньо зв'язують аглютинін арахісу, вугри і кишкову проникність.

Більш того, більш раннє дослідження, проведене в 2011 році, показало, що при приготуванні арахісу рівень лектинів в ньому значно знижується. В цілому, немає доказів того, що смажений арахіс в арахісовому маслі викликає прищі через вміст в них лектинів.

Доданий цукор

Багато виробників додають в арахісове масло цукор або інші підсолоджувачі. Одна порція, або 45 г, містить 4,72 г цукру.

А більш раннє дослідження, проведене в 2012 році, показало, що часте споживання доданого цукру сприяє ризику появи прищів. Тому не виключено, що регулярне вживання арахісового масла з додаванням цукру може сприяти висипання на шкірі.

Стрибки цукру в крові можуть викликати прищі, тому варто відзначити доданий вміст цукру в продуктах, які можуть поєднуватися з арахісовим маслом, наприклад, випічці або желе.

Щоб їсти менше цукру, шукайте несолодке арахісове масло і уважно перевіряйте списки інгредієнтів на етикетках. Арахісове масло та інші продукти часто рекламують, що вони "не містять доданого цукру".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
10-03-2021, 00:25
Коментарів 0 Переглядів 838

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.