Вчені дізналися смак електронної сигарети, який "вбиває" легені

новини / Здоров'я
1 896
0
Вчені дізналися смак електронної сигарети, який "вбиває" легені

Нове дослідження показує, що електронні сигарети зі смаком шоколаду "особливо шкідливі" для легенів.

Як повідомляється в дослідженні, опублікованому на Psychology.org. фактично, вчені виявили, що всі 10 випробуваних ароматів викликають певний рівень токсичності в клітинах, що вистилають легені, що в деяких випадках призводить до їх загибелі.



Токсини також значно знижують здатність клітин імунної системи видаляти бактерії і регулювати запалення.

Стаття про дослідження була опублікована в американському журналі фізіології легенів, клітинної та молекулярної фізіології.

Дані показують, що хімічні профілі вивчених ароматів рідини для електронних сигарет (яблуко, банан, жувальна гумка, капучино, вишня, шоколад, Кориця, манго, м'ята перцева і тютюн) містили до 15 хімічних речовин. Найбільш шкідливі аромати, такі як шоколад і банан, містять велику кількість хімічного компонента, званого бензольним кільцем.

Ароматизатори з нижчою концентрацією бензольного кільця були менш шкідливими. Дослідники також виявили, що різні марки рідин для електронних сигарет зі смаком шоколаду і банана з меншою кількістю хімічних речовин з бензольним кільцем також менш шкідливі.

На думку дослідників, мета дослідження полягала в тому, щоб визначити, чи залежали імунна дисфункція та токсичність в легенях, які раніше спостерігалися в попередніх дослідженнях, від використовуваного смаку, незалежно від присутності нікотину.

Щоб з'ясувати це, вони піддали клітини легенів здорових, некурящих людей впливу парів електронних сигарет, вироблених з різними ароматизаторами.

"Ми вважаємо, що це дослідження надає докази того, що потенційна шкода від використання ароматизаторів пов'язана не з назвою на пляшці, а скоріше з хімічним складом ароматизатора, присутніми ароматизаторами і їх концентрацією", - сказала дослідник Міранда Вин, доктор філософії, Лікарня Аделаїди в Австралії.

"Це говорить про те, що будь - які обмеження на дозволені смаки повинні базуватися на даних такого роду, щоб гарантувати, що дозволені продукти дійсно представляють найменший можливий рівень шкоди", - додає вона.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«Росіяни шукали Бандеру й атовців»: у Чернівцях небайдужі допомогли переселенцеві, який виїхав з окупації
23 186
Планові знеструмлення: де на Буковині 21 жовтня не буде світла
8 410
У Чернівцях попрощаються із двома відважними захисниками
8 349
«У хаті рекордна температура – 10 градусів»: чернівчани скаржаться на холод у квартирах
6 644
Загинув через вогнепальне поранення: що відомо про відважного захисника з Буковини Бориса Филипчука
6 197
Таких цін ще не було: на ринках Чернівців подорожчало сало
6 148
Завтра Чернівці попрощаються з полеглим захисником Євгенієм Жаворонковим
5 500
На Буковині очікуються сильні заморозки: синоптики оголосили І рівень небезпечності
4 978
Іво Бобул переніс важку операцію: він поділився подробицями свого стану
4 898
Замість бабиного літа - мороз: у Чернівцях зафіксували "мінусовий" температурний рекорд
4 794


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.