DataLife Engine > новини / Здоров'я > Вчені дізналися смак електронної сигарети, який "вбиває" легені

Вчені дізналися смак електронної сигарети, який "вбиває" легені

Вчені дізналися смак електронної сигарети, який "вбиває" легені

Нове дослідження показує, що електронні сигарети зі смаком шоколаду "особливо шкідливі" для легенів.

Як повідомляється в дослідженні, опублікованому на Psychology.org. фактично, вчені виявили, що всі 10 випробуваних ароматів викликають певний рівень токсичності в клітинах, що вистилають легені, що в деяких випадках призводить до їх загибелі.

{reklama}

Токсини також значно знижують здатність клітин імунної системи видаляти бактерії і регулювати запалення.

Стаття про дослідження була опублікована в американському журналі фізіології легенів, клітинної та молекулярної фізіології.

Дані показують, що хімічні профілі вивчених ароматів рідини для електронних сигарет (яблуко, банан, жувальна гумка, капучино, вишня, шоколад, Кориця, манго, м'ята перцева і тютюн) містили до 15 хімічних речовин. Найбільш шкідливі аромати, такі як шоколад і банан, містять велику кількість хімічного компонента, званого бензольним кільцем.

Ароматизатори з нижчою концентрацією бензольного кільця були менш шкідливими. Дослідники також виявили, що різні марки рідин для електронних сигарет зі смаком шоколаду і банана з меншою кількістю хімічних речовин з бензольним кільцем також менш шкідливі.

На думку дослідників, мета дослідження полягала в тому, щоб визначити, чи залежали імунна дисфункція та токсичність в легенях, які раніше спостерігалися в попередніх дослідженнях, від використовуваного смаку, незалежно від присутності нікотину.

Щоб з'ясувати це, вони піддали клітини легенів здорових, некурящих людей впливу парів електронних сигарет, вироблених з різними ароматизаторами.

"Ми вважаємо, що це дослідження надає докази того, що потенційна шкода від використання ароматизаторів пов'язана не з назвою на пляшці, а скоріше з хімічним складом ароматизатора, присутніми ароматизаторами і їх концентрацією", - сказала дослідник Міранда Вин, доктор філософії, Лікарня Аделаїди в Австралії.

"Це говорить про те, що будь - які обмеження на дозволені смаки повинні базуватися на даних такого роду, щоб гарантувати, що дозволені продукти дійсно представляють найменший можливий рівень шкоди", - додає вона.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад