RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як приготувати смачний і корисний йогурт вдома — покрокова інструкція

Любите забігати за йогуртами на сніданок у найближчий магазин? А що, якщо готувати йогурт вдома самостійно? Розповідаємо, як зробити так, щоб кисломолочний продукт вийшов смачним і корисним, інформує Ukr.Media.

Чим корисний йогурт


Класичний йогурт готується з двох інгредієнтів: молока і закваски. Молоко ферментується за допомогою заквасних мікроорганізмів або пробіотиків, перетворюючись у корисний кисломолочний продукт.



Йогурт містить багато білка — близько 10 грамів на 200-грамову порцію. У дієтичних рекомендаціях 2015-2020, які щороку публікує американське Міністерство сільського господарства спільно з Міністерством охорони здоров'я, йдеться про те, що потрібно вживати 50-60 грамів білка в день. Здорова норма споживання молочних і / або кисломолочних продуктів — три продукти в день.

Йогурт багатий вітамінами групи В, у тому числі В12, який захищає від розвитку хронічних захворювань. Один стакан йогурту містить до 40% денної норми фосфору. Пробіотики, за допомогою яких ферментується молоко, підтримують імунну систему.

У кожному супермаркеті продаються десятки видів йогуртів — натуральних і з різними добавками. На виробництвах виготовлення йогурту поставлено на потік, щоб якість і текстура йогурту були завжди однаковими. Якщо ви хочете проконтролювати склад кінцевого продукту або приготувати щось нове — зробіть йогурт вдома самостійно.

Як приготувати йогурт вдома

Найпростіше готувати йогурт у домашніх умовах за допомогою спеціального пристрою. Йогуртниця складається з бази, яка нагріває продукт, і багаторазових баночок з кришками. Ви отримуєте користь готового йогурту і не використовуєте шкідливий для планети пластик.

Якщо у вас немає йогуртниці, готувати кисломолочний продукт можна в духовці, мультиварці, термосі або просто в теплому місці, наприклад, поруч із батареєю.

Виберіть молоко


Підійде пастеризоване або ультрапастеризоване молоко. Пастеризоване потрібно прокип'ятити і охолодити до 30-40 градусів. Ультрапастеризоване достатньо взяти кімнатної температури (крім способу приготування в термосі, тоді молоко має бути з температурою 40 градусів).

Купіть закваску

Її можна знайти в аптеці і магазинах здорового харчування. Ще один варіант — готувати свої йогурти на основі магазинних. Однієї 200-грамової купленої баночки вистачить на п'ять-шість домашніх.

Якщо ви готуєте в духовці, мультиварці, термосі або при кімнатній температурі, використовуйте виключно готовий йогурт у якості основи.

Стерилізуйте ємності

Посуд, у якому готується йогурт, повинен бути стерильним. Для цього необхідно потримати його над парою кілька хвилин. Якщо цього не зробити, мікроорганізми з поверхні банки можуть зіпсувати фінальний продукт.

З'єднайте і включіть

З'єднайте закваску (пару ложок готового йогурту) з молоком і перемішайте. Розлийте суміш по банках, встановіть їх у йогуртницю або духовку і включіть. Залежно від потужності і режиму, йогурт буде готовий через 6-9 годин.

Мультиварку слід поставити на режим підігріву до 40 градусів і залишити в такому режимі на ніч з баночками всередині.

Якщо готуєте в термосі, суміш повинна бути попередньо нагріта до 40 градусів (використовуйте кухонний термометр для вимірювання). Перелийте суміш у термос, щільно закрутіть і залиште на ніч.

Якщо ви готуєте в кімнатних умовах, укутайте ємності рушником для додаткового тепла і залиште поруч з батареєю також на ніч.

Готовий йогурт смачно подавати з сиропом топінамбура, насінням чіа, ягодами, гранолою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
6-01-2021, 00:55
Коментарів 0 Переглядів 889

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.