RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як приготувати смачний і корисний йогурт вдома — покрокова інструкція

Любите забігати за йогуртами на сніданок у найближчий магазин? А що, якщо готувати йогурт вдома самостійно? Розповідаємо, як зробити так, щоб кисломолочний продукт вийшов смачним і корисним, інформує Ukr.Media.

Чим корисний йогурт


Класичний йогурт готується з двох інгредієнтів: молока і закваски. Молоко ферментується за допомогою заквасних мікроорганізмів або пробіотиків, перетворюючись у корисний кисломолочний продукт.



Йогурт містить багато білка — близько 10 грамів на 200-грамову порцію. У дієтичних рекомендаціях 2015-2020, які щороку публікує американське Міністерство сільського господарства спільно з Міністерством охорони здоров'я, йдеться про те, що потрібно вживати 50-60 грамів білка в день. Здорова норма споживання молочних і / або кисломолочних продуктів — три продукти в день.

Йогурт багатий вітамінами групи В, у тому числі В12, який захищає від розвитку хронічних захворювань. Один стакан йогурту містить до 40% денної норми фосфору. Пробіотики, за допомогою яких ферментується молоко, підтримують імунну систему.

У кожному супермаркеті продаються десятки видів йогуртів — натуральних і з різними добавками. На виробництвах виготовлення йогурту поставлено на потік, щоб якість і текстура йогурту були завжди однаковими. Якщо ви хочете проконтролювати склад кінцевого продукту або приготувати щось нове — зробіть йогурт вдома самостійно.

Як приготувати йогурт вдома

Найпростіше готувати йогурт у домашніх умовах за допомогою спеціального пристрою. Йогуртниця складається з бази, яка нагріває продукт, і багаторазових баночок з кришками. Ви отримуєте користь готового йогурту і не використовуєте шкідливий для планети пластик.

Якщо у вас немає йогуртниці, готувати кисломолочний продукт можна в духовці, мультиварці, термосі або просто в теплому місці, наприклад, поруч із батареєю.

Виберіть молоко


Підійде пастеризоване або ультрапастеризоване молоко. Пастеризоване потрібно прокип'ятити і охолодити до 30-40 градусів. Ультрапастеризоване достатньо взяти кімнатної температури (крім способу приготування в термосі, тоді молоко має бути з температурою 40 градусів).

Купіть закваску

Її можна знайти в аптеці і магазинах здорового харчування. Ще один варіант — готувати свої йогурти на основі магазинних. Однієї 200-грамової купленої баночки вистачить на п'ять-шість домашніх.

Якщо ви готуєте в духовці, мультиварці, термосі або при кімнатній температурі, використовуйте виключно готовий йогурт у якості основи.

Стерилізуйте ємності

Посуд, у якому готується йогурт, повинен бути стерильним. Для цього необхідно потримати його над парою кілька хвилин. Якщо цього не зробити, мікроорганізми з поверхні банки можуть зіпсувати фінальний продукт.

З'єднайте і включіть

З'єднайте закваску (пару ложок готового йогурту) з молоком і перемішайте. Розлийте суміш по банках, встановіть їх у йогуртницю або духовку і включіть. Залежно від потужності і режиму, йогурт буде готовий через 6-9 годин.

Мультиварку слід поставити на режим підігріву до 40 градусів і залишити в такому режимі на ніч з баночками всередині.

Якщо готуєте в термосі, суміш повинна бути попередньо нагріта до 40 градусів (використовуйте кухонний термометр для вимірювання). Перелийте суміш у термос, щільно закрутіть і залиште на ніч.

Якщо ви готуєте в кімнатних умовах, укутайте ємності рушником для додаткового тепла і залиште поруч з батареєю також на ніч.

Готовий йогурт смачно подавати з сиропом топінамбура, насінням чіа, ягодами, гранолою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
6-01-2021, 00:55
Коментарів 0 Переглядів 1 089

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.