Експерти ВООЗ розповіли про ризики заразитися коронавірусом через продукти

новини
722
0
Експерти ВООЗ розповіли про ризики заразитися коронавірусом через продукти

Ризики інфікуватися коронавірусом нового типу через харчові продукти або упаковку існують, проте вони вкрай малі.

Про це заявив експерт ВООЗ із безпеки харчових продуктів Пітер Хойсков в ході вебінару, організованого спільно із Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), пише Кореспондент.



"Важливо підкреслити, що не повинно йтися про торговельні обмеження або обґрунтування торгових обмежень. Це дуже важливо, що COVID не загрожує безпеці харчових продуктів, я хочу це підкреслити", - зазначив фахівець.

При цьому представник ФАО Джеффрі Лежен пояснив, що після кожного контакту продукту або упаковки з руками працівників, потім з поверхнею і/або тарою концентрація вірусу знижується.

Таким чином, резюмували експерти, малоймовірно, що кінцеве контактування покупця з продуктом призведе до зараження COVID-19.

Нещодавно співробітники китайського порту виявили сліди коронавірусної інфекції на упаковках яловичини, ввезеної в республіку із Бразилії.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують