Ризики інфікуватися коронавірусом нового типу через харчові продукти або упаковку існують, проте вони вкрай малі.
Про це заявив експерт ВООЗ із безпеки харчових продуктів Пітер Хойсков в ході вебінару, організованого спільно із Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), пише Кореспондент.
"Важливо підкреслити, що не повинно йтися про торговельні обмеження або обґрунтування торгових обмежень. Це дуже важливо, що COVID не загрожує безпеці харчових продуктів, я хочу це підкреслити", - зазначив фахівець.
При цьому представник ФАО Джеффрі Лежен пояснив, що після кожного контакту продукту або упаковки з руками працівників, потім з поверхнею і/або тарою концентрація вірусу знижується.
Таким чином, резюмували експерти, малоймовірно, що кінцеве контактування покупця з продуктом призведе до зараження COVID-19.
Нещодавно співробітники китайського порту виявили сліди коронавірусної інфекції на упаковках яловичини, ввезеної в республіку із Бразилії.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram