RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Продукти, які обов'язково потрібно включити в осінньо-зимовий раціон

У зимовий час організм потребує вироблення більшої енергії для того, щоб пережити низьку температуру. Крім того, взимку організм страждає від нестачі вітаміну D. Про його користь всім відомо. Також не вистачає вітамінів, а без них не вдасться впоратися з простудними захворюваннями. Тому у свій зимовий раціон необхідно включити такі продукти, інформує Ukr.Media.



Відвар з шипшини

Недарма шипшину називають еліксиром краси та молодості. Вона рекордсмен за вмістом вітаміну С, який в зимовий час просто необхідний. Ще в шипшині багато мікроелементів. Вони допомагають роботі серцево-судинної системи, зміцнюють імунітет і сприяють підтримці краси шкіри. Досить настояти кілька плодів в термосі, а потім цілий день пити цілющий напій.

Не менше 500 грамів фруктів і овочів

Овочі та фрукти можуть бути будь-якими, але їх повинно бути не менше 500 грамів. Тоді організм отримає необхідну йому грубу клітковину, мікроелементи і вітаміни. Бажано включати в раціон овочі та фрукти різного кольору. У кожного з них своя функція.

Квашена капуста

Наші предки мали рацію, коли на зиму квасили капусту. Вона джерело вітамінів, необхідних в зимовий час. До того ж, квашена капуста допомагає знизити рівень поганого холестерину.

Печінка тріски

Печінка тріски вважається рекордсменом за вмістом вітаміну Д. Причому достатньо всього однієї чайної ложки, щоб отримати добову дозу цього корисного вітаміну.

Морська риба

Морська риба є лідером за вмістом ненасичених жирів Омега-3 і Омега-6. Як відомо, вони допомагають відстрочити старіння і допоможуть організму справитися зі стресом, викликаним низькою температурою повітря.

Хурма

Взимку у багатьох починається хандра і депресія. Щоб цього не сталося, треба в день з'їдати хоча б одну хурму. Вона багата на вітамін РР, його називають нікотиновою кислотою. Цей вітамін відіграє велику роль у виробленні серотоніну, який відповідає за гарний настрій. Можна сказати, що хурма врятує від депресії.

Горіхи

Незамінним продуктом для дітей і дорослих є горіхи. Вони містять велику кількість вітамінів групи B і допомагають зміцнити нервову систему. Так зимовий час — це час активного навчання, нервову систему не заважає зміцнити як дітям, так і дорослим. Це допоможуть зробити всього 10 горіхів, які треба з'їдати щодня.

Журавлина

Журавлина вважається зимовою королевою. Доведено, що її дію на організм можна порівняти з дією антибіотиків. Морси, компоти і просто вживання свіжих ягід знизить ймовірність простудних захворювань, а також забезпечить організм вітаміном С.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
30-11-2020, 00:35
Коментарів 0 Переглядів 610

Теги -


Через потепління вдень будуть призупиняти постачання тепла, а вночі – відновлювати.

Роботи розпочалися ще два роки тому, наразі вони призупинилися
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Волонтери організацій з 2014 року забезпечують матеріальні потреби військових бригад


Отримав прапор із підписом Залужного. Блог Надії Будної
Отець Василь Гасинець допомагає українському війську з 2014 року.
Навіщо нам той Бахмут? Блог Ярослава Волощука
Не претендую на місце Арестовича і великого військового експерта
ВІДЕО Переглянути все відео

У Приватному вищому навчальному закладі "Буковинський університет" відбувся[i] Благодійний культурно-мистецький марафон "Борітеся – поборете!".

У Чернівцях дистанційно опанувати німецьку мову, відшліфувати вимову та граматику допоможуть у Центрі німецької мови, який є офіційним партнером Goethe-Institut.

На полях триває підживлення озимих культур, під які цього сезону відвели 79,6 тис. га.

Яким був розвиток цього структурного підрозділу Буковинського державного університету, нам розповів БІЛООКИЙ В'ЯЧЕСЛАВ ВАСИЛЬОВИЧ – декан стоматологічного факультету, доктор медичних наук, професор кафедри хірургії БДМУ, лікар хірург вищої категорії.
• Теги