У дитинстві батьки часто готували нам манну кашу. Однак не всі діти її люблять, тому з цієї крупи готували смачний і повітряний десерт - манний пудинг. Ці ніжні ласощі дуже полюбилося багатьом дітям. Вони часто зустрічалися в меню українських дитячих садків і шкіл.
Готувати манний пудинг можна в духовці або без випічки, з різними фруктами і солодким варенням, пише
Уніан.
Манний пудинг як дитячий сад
- Молоко - 500 мл.
- Манка - 120 р.
- Цукор - 40 г.
- Вершкове масло - 20 г.
- Яйця - 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Сіль - щіпка.
- Жовтки для змазування - 2 шт.
Молоко довести до кипіння на середньому вогні. Всипати цукор, ванільний цукор і сіль, заважати до розчинення. Постійно помішуючи всипати манку, варити 3 хвилини і зняти з вогню. Кашу злегка остудити, додати вершкове масло, яйце і крохмаль. Збити масу міксером до пишності і однорідності.
Форму для запікання змастити маслом і присипати манкою. Викласти масу в форму, зверху змастити пудинг збитими виделкою жовтками. Випікати в розігрітій до 180° С духовці 40 хвилин. Готовий пудинг поставити в холодильник на 5 годин.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-11-2020, 12:56
0
1 351