Хрусткі й соковиті чебуреки: як приготувати апетитну страву

новини
972
0
Хрусткі й соковиті чебуреки: як приготувати апетитну страву

Тонка хрустка скоринка й соковита, м’ясна начинка з травами і спеціями – так можна описати чебуреки. Вони являють собою пиріжок із прісного тіста з м’ясним фаршем та гострими приправами, засмажений в олії.

Загалом чебуреки можуть бути з різними начинками, але з м’ясом – класичний рецепт, пише Уніан.



Чебуреки

Для тіста

- Борошно - 3 ст.

- Окріп - 1 ст.

- Сіль - 1 ч. л.

- Олія - 1 ст. л.

- Горілка (за бажанням) - 1 ст. л.

Для начинки

- Фарш м'ясний - 350 г

- Цибуля ріпчаста - 1 шт. (150 г)

- Сіль, перець чорний мелений - за смаком

- Коріандр - 1/3 ч. л.

- Вода - 100-150 мл

Для смаження

- Олія - 400 мл

У борошні зробити поглиблення. Відміряти 250 мл крутого окропу, додати до нього сіль та олію.

Влити окріп у борошно, перемішати. Тісто буде грудками, але вони потім розійдуться. Влити горілку (необов’язково, за бажанням).

Перекласти отриману масу на стіл. Вимісити тісто до гладкого стану приблизно 7 хвилин (можна скористатися кухонним комбайном).

Покласти тісто в миску, змастити трохи олією, накрити харчовою плівкою й залишити на півгодини.

Приготування фаршу. Подрібнити або дрібно нарізати цибулю. Додати до фаршу цибулю, сіль, коріандр та чорний мелений перець. Перемішати і потроху вливати воду. Фарш має стати кашоподібним. Накрити харчовою плівкою і відправити на 30 хвилин у холодильник.

Далі розділити тісто на 12 частин. Розкачати кожну до товщини 1 мм, але не до прозорості. Якщо тісто прилипає до поверхні, присипати трохи борошном. Викласти на половину коржа тонкий шар фаршу (багато фаршу класти не потрібно).

Для кращого ліплення можна змастити краї розбовтаним яйцем або білком.

Закрити другою половиною, намагаючись не залишати всередині повітря. Зліпити краї. По краях тіста пройтися виделкою, акуратно натискаючи, щоб не порвати тісто.

Нагріти в сковороді олію (шар 1-1,5 см). Температуру можна перевірити, опустивши шматочок хліба – навколо нього має розпочатися бурління олії, але не дуже сильне.

Обсмажити чебуреки з двох боків. Викладати готові чебуреки на тарілку, застелену паперовими рушниками або серветками, щоб прибрати зайву олію.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують