Сирний суп – це завжди дуже смачно. А такий апетитний супчик із грибами просто не може не подобатися!
Приготовлені з сиром супи виходять дуже насиченими, ситними, ароматними й ніжними, їхній чудовий вершковий смак вражає, пише
Уніан.
До того ж вариться ця перша страва доволі просто.
Сирний суп з грибами
- Печериці - 300 г
- Картопля - 480 г
- Цибуля - 120 г
- Морква - 60 г
- Плавлений сирок - 90 г
- Вода - 1,2 л
- Сіль - за смаком
- Рослинна олія - 1 ст.л.
Картоплю промити, почистити й нарізати невеликими шматочками. Залити порізану картоплю чистою холодною водою, додати трохи солі й довести до кипіння. Варити 15 хвилин.
Печериці промити, нарізати невеликими скибочками. Цибулю та моркву почистити і подрібнити: цибулю – невеликими кубиками, а моркву – натерти на великій тертці.
Викласти цибулю і моркву на розігріту сковороду з олією, трохи обсмажити й додати нарізані шампіньйони. Обсмажувати все, періодично помішуючи, щоб випарилася основна маса рідини з печериць. Грибочки повинні злегка підрум'янитися.
Додати засмажку з овочів та печериць у каструлю з картоплею, довести до кипіння і проварити хвилину.
Плавлений сирок нарізати або натерти на тертці. Додати його в суп. Зняти суп з вогню і дати постояти 5 хвилин. Ще раз перемішати страву. Подавати суп бажано в гарячому вигляді, за своїм бажанням додати свіжу зелень.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-11-2020, 00:45
0
1 063