RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ніжне ризото з грибами: як приготувати апетитну страву

Ніжне ризото з грибами: як приготувати апетитну страву

Ризото – відома в усьому світі італійська страва.

Готують її з круглозернистого крохмалистого рису особливих сортів із додаванням бульйону, пише Уніан.



В’язка консистенція є характерною особливістю цієї страви. Кожна крупинка рису має просочитися бульйоном, набути бархатисто-кремової структури, при цьому стати м'якою зовні й трішки твердуватою всередині.

Для цієї страви потрібно використовувати такі сорти рису, як арборіо, карнаролі, бальдо і віалоне нано. Варити ризото слід, постійно помішуючи.

Грибне ризото вважається класикою італійської кухні. Існують також інші варіанти страви – з куркою, морепродуктами та іншими інгредієнтами.

Різото з грибами

- Бульйон (курячий) - 1,5 л

- Гриби - жменю білих сушених і дві великі жмені будь-яких свіжих

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Селера черешкова - 2 шт.

- Вино біле сухе - 75 мл

- Рис - 400 г

- Зелень

- Олія оливкова

- Лимон (сік лимона) - 1 шт.

- Пармезан - 100 г

- Масло вершкове - 100 г

- Цибулю і селеру дрібно порізати та обсмажити на олії. Сухі гриби залити гарячим курячим бульйоном.

До обсмаженої цибулі з селерою додати рис (мити його не потрібно).

Зробити найменший вогонь, влити вино. Весь час перемішувати. Щойно вино випарується, почати вливати частинами гарячий бульйон: новий його ополоник додавати, як випаруватися попередній.

Набряклі сухі гриби нарізати і додати в різотто. Туди ж влити насичений грибним смаком бульйон.

Добре розігріти сковорідку або сотейник, додати трішки олії. Обсмажити на ній свіжі гриби впродовж кількох хвилин. Порізати обсмажені гриби.

У готове ризото додати вершкове масло та тертий пармезан. Далі додати обсмажені гриби, улюблені трави, олію та сік лимона, посолити й поперчити. Накрити кришкою й дати йому настоятися впродовж кількох хвилин.

Розкласти ризото по тарілках, посипати пармезаном і насолоджуватися його смаком.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
15-11-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 927

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.