Ризото – відома в усьому світі італійська страва.
Готують її з круглозернистого крохмалистого рису особливих сортів із додаванням бульйону, пише
Уніан.
В’язка консистенція є характерною особливістю цієї страви. Кожна крупинка рису має просочитися бульйоном, набути бархатисто-кремової структури, при цьому стати м'якою зовні й трішки твердуватою всередині.
Для цієї страви потрібно використовувати такі сорти рису, як арборіо, карнаролі, бальдо і віалоне нано. Варити ризото слід, постійно помішуючи.
Грибне ризото вважається класикою італійської кухні. Існують також інші варіанти страви – з куркою, морепродуктами та іншими інгредієнтами.
Різото з грибами
- Бульйон (курячий) - 1,5 л
- Гриби - жменю білих сушених і дві великі жмені будь-яких свіжих
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Селера черешкова - 2 шт.
- Вино біле сухе - 75 мл
- Рис - 400 г
- Зелень
- Олія оливкова
- Лимон (сік лимона) - 1 шт.
- Пармезан - 100 г
- Масло вершкове - 100 г
- Цибулю і селеру дрібно порізати та обсмажити на олії. Сухі гриби залити гарячим курячим бульйоном.
До обсмаженої цибулі з селерою додати рис (мити його не потрібно).
Зробити найменший вогонь, влити вино. Весь час перемішувати. Щойно вино випарується, почати вливати частинами гарячий бульйон: новий його ополоник додавати, як випаруватися попередній.
Набряклі сухі гриби нарізати і додати в різотто. Туди ж влити насичений грибним смаком бульйон.
Добре розігріти сковорідку або сотейник, додати трішки олії. Обсмажити на ній свіжі гриби впродовж кількох хвилин. Порізати обсмажені гриби.
У готове ризото додати вершкове масло та тертий пармезан. Далі додати обсмажені гриби, улюблені трави, олію та сік лимона, посолити й поперчити. Накрити кришкою й дати йому настоятися впродовж кількох хвилин.
Розкласти ризото по тарілках, посипати пармезаном і насолоджуватися його смаком.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-11-2020, 01:30
0
927