RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ніжне ризото з грибами: як приготувати апетитну страву

Ризото – відома в усьому світі італійська страва.

Готують її з круглозернистого крохмалистого рису особливих сортів із додаванням бульйону, пише Уніан.



В’язка консистенція є характерною особливістю цієї страви. Кожна крупинка рису має просочитися бульйоном, набути бархатисто-кремової структури, при цьому стати м'якою зовні й трішки твердуватою всередині.

Для цієї страви потрібно використовувати такі сорти рису, як арборіо, карнаролі, бальдо і віалоне нано. Варити ризото слід, постійно помішуючи.

Грибне ризото вважається класикою італійської кухні. Існують також інші варіанти страви – з куркою, морепродуктами та іншими інгредієнтами.

Різото з грибами

- Бульйон (курячий) - 1,5 л

- Гриби - жменю білих сушених і дві великі жмені будь-яких свіжих

- Цибуля ріпчаста - 1 шт.

- Селера черешкова - 2 шт.

- Вино біле сухе - 75 мл

- Рис - 400 г

- Зелень

- Олія оливкова

- Лимон (сік лимона) - 1 шт.

- Пармезан - 100 г

- Масло вершкове - 100 г

- Цибулю і селеру дрібно порізати та обсмажити на олії. Сухі гриби залити гарячим курячим бульйоном.

До обсмаженої цибулі з селерою додати рис (мити його не потрібно).

Зробити найменший вогонь, влити вино. Весь час перемішувати. Щойно вино випарується, почати вливати частинами гарячий бульйон: новий його ополоник додавати, як випаруватися попередній.

Набряклі сухі гриби нарізати і додати в різотто. Туди ж влити насичений грибним смаком бульйон.

Добре розігріти сковорідку або сотейник, додати трішки олії. Обсмажити на ній свіжі гриби впродовж кількох хвилин. Порізати обсмажені гриби.

У готове ризото додати вершкове масло та тертий пармезан. Далі додати обсмажені гриби, улюблені трави, олію та сік лимона, посолити й поперчити. Накрити кришкою й дати йому настоятися впродовж кількох хвилин.

Розкласти ризото по тарілках, посипати пармезаном і насолоджуватися його смаком.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
15-11-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 943

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.