RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Домашня грибна ікра: рецепти смачної закуски

Домашня грибна ікра: рецепти смачної закуски

Грибна ікра – універсальна страва. Це і закуска на тости та бутерброди, і начинка для овочів або домашньої випічки. Можна її також зробити про запас на зиму.

Для приготування цієї смачної закуски підійдуть практично будь-які гриби. Головне, щоб вони були не зіпсованими, пише Уніан.



Ікра з печериць

- Печериці - 500 г

- Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.

- Рослинна олія - 3 ст. л.

- Вершкове масло - 70 г

- Сіль, чорний мелений перець - за смаком

Гриби вимити й очистити, дрібно порізати.

Очистити цибулю, дрібно порізати та обсмажити на олії до м'якості. Додати гриби, смажити до випаровування рідини й повної готовності грибів.

Посолити, поперчити за смаком, додати вершкове масло і зняти гриби з вогню. Масло має розтанути, а гриби трохи охолонути. Теплі гриби добре подрібнити.

Покласти грибну ікру в банку і відправити в холодильник на 1-2 години для охолодження. Для красивої подачі ікри можна використовувати тарталетки.

Грибна ікра з морквою та цибулею

- Гриби (свіжі) - 2 кг

- Морква - 1 шт.

- Цибуля - 1 шт.

- Помідори - 1 шт.

- Часник - 1 зубчик

- Рослинна олія - 3 ст.л.

- Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Насамперед треба помити й почистити гриби. Налити в каструлю холодну воду, висипати гриби та посолити, довести до кипіння, зняти піну і варити 30-40 хвилин.

Очистити моркву, натерти її на великій тертці. Обсмажити моркву на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до напівготовності.

Дрібно нарізати цибулю й додати її на сковороду до моркви. Помідор нарізати кубиками і також додати до овочевої суміші. Туди ж додати подрібнений часник, посолити і поперчити на власний смак. Смажити 7 хвилин, помішуючи. Готову овочеву суміш зняти зі сковороди й перекласти в інший посуд.

Обсмажити на сковороді гриби (за 10 хвилин до цього їх слід відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина). Коли гриби охолонуть, перемолоти їх за допомогою м'ясорубки або блендера. Те ж саме зробити з обсмаженими овочами. Змішати подрібнені гриби та овочі в глибокій тарі.

Ікру можна їсти відразу, а можна закрутити на зиму. Для цього гарячу ікру розкласти в підготовлені стерилізовані банки й закатати їх стерилізованими кришками. Перевернути банки, укутати й даємо повністю охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
22-10-2020, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 2 222

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.