Борщ - улюблена страва всіх українців. І хоча в кожній родині він готується по-своєму, основні інгредієнти не змінюються. Поки у вас залишилися свіжі овочі з осіннього врожаю - зробіть борщову заправку на зиму.
Тоді ви зможете відкрити банку в будь-який час і приготувати смачний ароматний борщ, пише
Уніан.
Заправка для борщу на зиму
- Буряк - 2 шт.
- Томат - 6 шт.
- Болгарський перець - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Ріпчаста цибуля - 2 шт.
- Часник - 3 шт.
- Кріп - 10 гілочок.
- Соняшникова олія - 100-150 мл.
- Оцет ( 9%) - 3 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 1 ст. л.
Моркву і буряк натерти на тертці, часник дрібно порубати, цибулю дрібно нарізати, перець нарізати середнім кубиком. Часник і цибулю покласти в каструлю з товстим дном, тушкувати 4 хвилини, додати моркву і протушкувати ще 3 хвилини, потім покласти перець, буряк.
Натерти томат на тертці, поки в руках не залишиться шкірка - її можна викинути. Томатну масу влити до решти овочів, додати сіль і цукор і тушкувати 30 хвилин.
Дрібно порубати до овочів кріп і влити оцет. Тушкувати ще 5 хвилин.
Як готувати борщ із заправки
У бульйон з м'ясом покладіть картоплю і покришите капусту. Варіть до м'якості картоплі. За 5 хвилин до готовності додайте в борщ заправку і добре перемішайте.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
21-10-2020, 00:58
0
904