Чай з цукром – смертельний ворог зубної емалі, зловживати цим напоєм не варто, порадила фахівець із чаю і кави Єлизавета Тихонова.
Сам чай корисний для зубів, тому що містить багато фтору. Але додавання в напій цукру обертає користь на шкоду, пише
Главред.
Цукор утворює на зубах плівку. "Замкнені" під цією плівкою бактерії починають розмножуватися і руйнувати емаль.
"Розчинений цукор дуже сильно руйнує зуби. Чай містить багато фтору, який стабілізує зубну емаль. Цукор же повністю знищує фтор, той стає недоступний для зубів", - пояснила Тихонова.
Більш безпечна альтернатива чаю з цукром – це чай з варенням або медом, також можна випити чай вприкуску з цукеркою або шматочком шоколаду.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
16-10-2020, 00:16
0
936